Nyt CVR-register i modvind igen-igen: Resultaterne halter stadig

3 kommentarer.  Hop til debatten
Nyt CVR-register i modvind igen-igen: Resultaterne halter stadig
Illustration: virk.dk.
I januar skulle et nyt CVR-register være søsat, men løsningen var ikke god nok. Sidenhen er den blevet rettet, vejet og igen fundet for let. Og nu, et halvt år senere, er løsningen fortsat ikke god nok.
23. maj 2013 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det nye CVR-register er ikke godt nok. Det var det ikke i januar, da det skulle have været implementeret. Det var det ikke i april, da problemerne skulle have været løst og det er fortsat ikke godt nok. Løsningen, der nu er et halvt år forsinket forventes nu at blive sat i drift i efteråret.

Siden 2011 har Systematic arbejdet på et nyt CVR-register til Erhvervsstyrelsen, men da projektet blev leveret i januar 2013 var det simpelthen ikke godt nok.

»Løsningen vil ikke kunne levere det, der bliver efterspurgt, med det forventede kundetræk. Genereringen af store dataudtræk er simpelthen for langsom,« siger Dan Lings, specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen, til Version2 og fortsætter:

»De tilpasninger, vi foretog efter årsskiftet var vi ikke tilfredse med, da vi så dem i april. Vi synes ikke, at systemet leverede det, det skulle, og besluttede derfor at optimere løsningen.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimeringen foregår i et samarbejde mellem styrelsen og Systematic. Men løsningen var klar, bare ikke god nok, så hvorfor var det nye CVR-register ikke online ved årsskiftet?

»Vi kunne godt have gået i luften med det, men det ville have svaret utroligt langsomt, og det er der ikke nogen, der er tjent med. Det skulle performe bedre,« understreger Dan Lings og fortsætter:

»Vi arbejder benhårdt på at finde en god løsning og vil gerne videre i teksten og have gjort det mere smidigt end i dag. Vi forventer at komme i luften i løbet af efteråret.«

Projektet har kostet 11,5 millioner kroner og er inden for budgettet. Leveringen gik nemlig hurtigere end planlagt, og forsinkelserne har derfor, trods de øgede omkostninger, været inden for budgettet. Formålet med det nye register er ifølge Erhvervsstyrelsen at kunne levere en løsning, der kører på mere tidssvarende teknologier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CVR-registret rummer data om cirka to millioner danske virksomheder, hvilket i 2010 fyldte i alt cirka én gigabyte, ifølge udbudsmaterialet fra 2011. Den nuværende løsning bruger blandt andet forældet IBM MQ-software til integration med eksterne dataleverandører, mens dataudtræk-funktionen er kodet i PL/SQL.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
23. maj 2013 kl. 13:06

Er der nogle fortrolige data i cvr databasen ? Det lyder foruroligende* at der er performance problemer med et dataset på omkring 1GB. Alternativt kunne man dumpe det hele (uden fortrolig data) i et passende format og bare lade folk få hele datasættet. *komisk, hvis ikke det var fordi det kostede penge.

1
23. maj 2013 kl. 11:35

Ja for fanden det er sgu big data der vil noget!!! Vi må nok hellere poste nogle flere millioner i det her projekt fordi det bliver ikke nemt...

Sig mig, hoster de på en 20MHz maskine med 32MB RAM eller hvad? Det er jo fuldstændig til grin at de ikke kan håndtere en så lille datamængde......

3
23. maj 2013 kl. 19:24

Sig mig, hoster de på en 20MHz maskine med 32MB RAM eller hvad? Det er jo fuldstændig til grin at de ikke kan håndtere en så lille datamængde......

Bare fordi det er en triviel opgave for en konventionel(læs forældet) relationel database server. betyder det ikke at et agilt web framework har værktøjer til den slags data manipulation.

Den oprindelige problem definition var at levere en løsning, der kører på mere tidssvarende teknologier end IBM MQ-software og oracle PL/SQL.

Her er spøgsmålet: hvordan laver man så data analyse på relationelt data, uden at bruge en relationel database-server?

Det kunne værre interesant hvis de faktisk fortalte hvilke frameworks og standard produkter en løsning er baseret på. Så vi slipper for at gætte på hvilke problemer man er rendt ind i.