Nyt AI-sprog skal gøre kunstig intelligens tilgængeligt for flere

Illustration: mast3r/Bigstock
Sproget Gen fra Massachusetts Institute of Technology vil gøre det nemmere for både nybegyndere og eksperter at få resultater med AI.

Forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) vil gøre det nemmere for almindelige programmører at komme i gang med kunstig intelligens.

I en videnskabelig artikel, som blev fremlagt på en konference i sidste uge, beskriver MIT's forskere et nyt sandsynlighedsbaseret sprog med navnet 'Gen.' Det skriver MIT i en pressemeddelelse.

Det foregår ved, at brugere skriver modeller og algoritmer fra forskellige områder, hvor AI-teknikker anvendes - såsom computersyn, robot-udvikling, og statistik - uden at skulle arbejde med ligninger eller skrive højtydende kode i hånden.

Gen gør det også muligt for eksperter at konstruere sofistikerede modeller og inferens-algoritmer, som bruges til at komme med forudsigelser, som det tidligere ikke var muligt at skabe.

Forskerne skriver i deres artikel, at et kort Gen-program kan udregne menneskers poseringer i 3D, hvilket i dag er en vanskelig opgave indenfor computer-syn.

Det kan anvendes i i autonome systemer, interaktioner mellem mennesker og maskiner samt Augmented Reality.

Bag kulisserne benytter programmet komponenter, der renderer grafik og benytter deep learning og sandsynlighedsbaserede simuleringer.

Kombinationen af ​​disse teknikker fører til højere nøjagtighed og ydelse i denne opgave end ved tidligere systemer udviklet af nogle af forskerne, skriver MIT.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere