Nyslået NBA-ejer Steve Ballmer forlader Microsofts bestyrelse

Kort efter, at den nye direktør har skrottet Steve Ballmers strategi, forlader den tidligere topchef nu it-giganten.

Steve Ballmer vil fremover kun være Microsoft-mand i forhold til sin bankrådgiver. Den tidligere direktør har nemlig valgt at træde ud af it-gigantens bestyrelse. Det oplyser han i et åbent brev.

Steve Ballmer blev tidligere i år afløst af Satya Nadella på posten som administrerende direktør for det, der i mange år har været én af verdens allerstørste it-virksomheder. Steve Ballmer sad imidlertid på posten i de år, hvor selskabet ikke formåede at reagere på skiftende tendenser i tide, hvilket betød at mobility-markedet med tablets og smartphones blev domineret af Apple, Google og Samsung efter to årtier med Microsoft-dominans på pc-markedet.

Satya Nadella har siden sin tiltræden ændret fundamentalt ved flere af Ballmers strategier. Eksempelvis er Office-tjenesterne gjort tilgængelige på konkurrerende platforme. Den nye strategi går nu mere i retning af at udnytte netop Office og Microsofts erhvervsprodukter i samspil med selskabets cloud-platform til at få brugerne til at vælge Microsoft, selvom de ikke vælger Windows.

Steve Ballmer er i øjeblikket den største enkeltaktionær i Microsoft med aktier i selskabet til en værdi af mere end 100 milliarder kroner. En del af den formue brugte han i maj på at købe det professionelle NBA-basketball-hold Los Angeles Clippers.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Pelle Söderling

Alle de tiltag Satya har lanceret (eg. Office på iPad) og præsentationen af den "nye strategi" er blevet startet under Steve Ballmers ledelse.

Office til iPad har været under udvikling i flere år inden Satya som nyudnævnt CEO kunne annoncere den som noget af det første - han viderefører dermed i allerhøjeste grad den strategi som er blevet lagt under Ballmers ledelse.

Det er en værre omgang negativ spin der er lagt i den her artikel, det burde I holde jer for gode til.

 • 6
 • 4
#2 Venligst Slet Min Bruger

Alle de tiltag Satya har lanceret (eg. Office på iPad) og præsentationen af den "nye strategi" er blevet startet under Steve Ballmers ledelse.

Office til iPad har været under udvikling i flere år inden Satya som nyudnævnt CEO kunne annoncere den som noget af det første - han viderefører dermed i allerhøjeste grad den strategi som er blevet lagt under Ballmers ledelse.

Du har ganske ret. Det er skidt journalistik fra et tech-site.

Nadella blev CEO ultimo februar. Office for iPad blev lanceret i marts...

Hvordan en journalist på et it-site kommer frem til, at man kan tage en beslutning, designe og udvikle en Office-pakke til ipad på under en måned, går over min forstand.

 • 2
 • 1
#4 Jonas Høgh

Nadella blev CEO ultimo februar. Office for iPad blev lanceret i marts...

Hvordan en journalist på et it-site kommer frem til, at man kan tage en beslutning, designe og udvikle en Office-pakke til ipad på under en måned, går over min forstand.

Jeg tror ikke der er nogen der påstår, at Nadella tryllede Office til iPad frem fra ingenting på 14 dage. Jeg tror mere at Ballmers kritikere mener, at han var stopklods for at udgive produktet, selvom det længe havde været under udvikling.

 • 3
 • 0
#5 Pelle Söderling

Jeg tror mere at Ballmers kritikere mener, at han var stopklods for at udgive produktet, selvom det længe havde været under udvikling.

Som CEO så er det næppe "under udvikling" uden det er en strategisk beslutning han har truffet. Bemærk også http://www.dotnetfoundation.org/projects.aspx hvor Microsoft nu har Open Sourced store dele af deres frameworks - denne udvikling er også sket under Ballmer.

Det er heller ikke for sjov at Azure kan afvikle PHP og køre Linux VM's - Microsoft har længe været igang med at omstille sig. Hvis du bemærker på App Storet i Android og iOS så har Microsoft også udgivet en god slat apps på disse platforme efterhånden.

Hele denne mere åbne strategi er i allerhøjeste grad Ballmers værk.

Det er selvfølgelig taktisk klogt at den først for alvor synliggøres (med annonceringen af Office til iPad) sammen med præsentationen af en ny CEO da det er en måde at sende et stærkt signal på om at det er nye tider. Men at påstå at man har skrottet Ballmers strategier er lige groft nok, det er i høj grad ham der har lagt de overordnede linjer til "det nye Microsoft".

 • 1
 • 0
#6 Pelle Söderling

Det største problem ved vinklingen i artiklen er at det ligesom insinueres at han er pigesur over at Satya skulle have droppet hans strategi og at han derfor går i vrede - det er altså næppe tilfældet.

Hvis nogen interesserer sig for et mere nuanceret billede så kan man læse hans email omkring beslutningen her: http://mashable.com/2014/08/19/steve-ballmer-resigns-microsofts-board/

 • 2
 • 0
#7 Jesper Lund Stocholm Blogger
 • 2
 • 0
#8 Venligst Slet Min Bruger
 • 0
 • 0
#10 Magnus Jørgensen

Ballmer var helt klart et dominerende personlighed. Han forlader sandsynligvis for at undgå alle former for tvivl om loyalitet. Det er også det samme man ser når en ny Præsident bliver valgt. Så står den gamle præsident heller ikke på sidelinien og blander sig. Det er helt klart det bedste for MS.

 • 2
 • 1
#11 Morten W. Jørgensen

Jeg beklager at poste denne besked her, men jeg kan ikke finde nogen anden måde at addressere

Pelle Söderling

direkte.

Hej Pelle.

Du har i en anden tråd ( http://www.version2.dk/blog/har-microsoft-en-fremtid-67852#comment-282382 ) givet udtryk for nogle holdninger, jeg gerne vil diskutere nærmere med dig. Proffessionel til professionel, forstås.

I fald du har interesse deri, må du gerne sende mig en mail på mj@winkler.dk

Bedste hilsner, Morten

 • 0
 • 0
#12 Christian Bruun

"Steve Ballmer er i øjeblikket den største enkeltaktionær i Microsoft med aktier i selskabet til en værdi af mere end 100 milliarder kroner. En del af den formue brugte han i maj på at købe det professionelle NBA-basketball-hold Los Angeles Clippers."

Han solgte da ikke aktier i forbindelsen med købet af holdet? (

 • 0
 • 0
#15 Pelle Söderling

Jens: Trolls som dig kan sige hvad I vil - problemet er når der er tale om journalister på v2 der bevidst vælger at lægge en EB-vinkel ind - det hører ikke til på et tech-medie.

Morten: Jeg har sendt dig en mail.

 • 0
 • 2
#16 Jens Henrik Skuldbøl

Pelle, var det henvendt mod mig? Mit indlæg var blot en kommentar til Brunos over mit. Jeg har netop opdaget, at jeg ikke tænkte over, at Ballmer også hedder Steve. Det var Jobs jeg mente. Version2s kommentarer kunne godt bruge en overhaling mht. citeringer.

Jeg er skam enig i artiklens tvivlsomme kvalitet, og synes det er en skam folk konstant overser de gode initiativer som også er blevet søsat under Ballmer.

 • 2
 • 2
#19 Jens Henrik Skuldbøl

Pelle, ingen skade sket. Og ja, jeg skal gerne indrømme, at dele af mine intentioner med min kommentar måske ikke var helt fine i kanten :)

Bruno, Ballmer har muligvis gjort sig uheldigt bemærket ved visse lejligheder er vel ingen undskyldning for at opføre sig på samme måde. Hvis du virkeligt synes at hans kritik af iPhonen var hans største fejl, så tror jeg at du, i manges øjne, lader ham slippe for let. Desuden var den anden Steve vist heller ikke helt fin i kanten, sådan rent menneskeligt set...

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere