NYPD har brugt ansigtsgenkendelse til at spore Black Lives Matter-aktivst

Illustration: monti livio/Bigstock
I en efterforskningen af en aktivist brugte New York Citys politi ansigtsgenkendelses-teknologi til at finde vedkommende. Nu vil byens borgmester have kigget på reglerne.

New York Citys politi har brugt ansigtsgenkendelses-software til at finde en Black Lives Matter-aktivist, der er anklaget for overfald, efter at personen angiveligt har råbt ind i en politibetjents øre med en megafon.

Det skriver The Verge.

Sagen handler om den 28-årige aktivist Derrick Ingram, og overfor mediet Gothamist har politiet bekræftet, at der blev brugt ansigtsgenkendelse under politiarbejdet.

»NYPD (New York City Police Department, red.) bruger ansigtsgenkendelse som et begrænset efterforskningsværktøj, der sammenligner et still-billede fra en overvågningsvideo med en pulje billeder, som politiet er i lovlig besiddelse af,« har en talsperson fra politiet sagt til Gothamist.

Iagttagere har efterfølgende påpeget, at noget at politiets materiale ligner billeder hentet fra Derrick Ingrams instagram-profil, og hvis det er tilfældet, at de har brugt materiale hentet fra det sociale medie til at identificere ham, vil det være i strid med politiets egne politikker. Det skyldes, at der kun må bruges materiale fra overvågningsvideoer eller arrestationsbilleder.

Politiet i New York har ifølge The Verge brugt ansigtsgenkendelse til at identificere mistænkte siden 2011, og efter den nylige hændelse har politiet fået kritik for at bruge teknologien i flæng.

Derudover har byens bormester, Bill de Blasio, samtidig påpeget, at reglerne for brug af ansigtsgenkendelse skal »revurderes«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere