Nykredit dropper måske langvarigt it-projekt

Efter tre år med besværligheder og enorme udgifter, forlyder det, at Nykredit er tæt på helt at droppe et it-system, der indtil videre har kostet organisationen et trecifret millionbeløb.

Den danske realkreditkoncern Nykredit har angiveligt så¨store vanskeligheder med at tilpasse et it-system, at de nu efter tre års tilpasning og udvikling, er tæt på helt at droppe systemet, hævder kilder tæt på sagen ifølge Berlingske.

Berlingskes anonyme kilder fortæller, at systemet indtil videre har kostet realkreditinstituttet et større trecifret millionbeløb, og at det koster en halv million om dagen at holde projektet i live.

Det er it-systemet Finacle, der er specialdesignet til at styre det meste af en bank-organisation, som Nykredit har brugt tre år på at tilpasse sin egen forretning.

Nykredit har endnu ikke meldt noget officielt ud, men ifølge Berlingskes kilder er beslutningen allerede taget internt. Ligeledes skulle realkreditinstituttet have hyret konsulentfirmaet McKinsey samt revisionshuset Deloitte til at gennemgå projektet og vurdere, om det bør lukkes.

Nykredit har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske om de konkrete detaljer i forhold til it-systemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Charlotte Grønvold

Endnu engang læser jeg om en stor virksomhed som måtte sande at tilpasning af standard systemer har været en meget tung udgiftspost på budgettet. Jeg har gennem årene set hvordan ofte større virksomheder indkøber et brancespecifikt standardsystem i den tro at fordi det er standard så er det billigere og kompetencen er lige om hjørnet - og pengene fosser ud til konsulentbistand fra alle mulige og ikke mindst leverandøren. Og fordi ingen vil/tør tage ansvar for at stoppe projektet.

Jeg vil opfordre version2 til at gå ind og se mere på dette fænomen som jeg også har hørt man kalder "Black Swans".

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere