Nyere Intel-processorer kan give adgang til BIOS gennem USB-porten

En funktion til debugging kan give adgang til at manipulere BIOS, hvis den ikke er slået fra. Det kræver dog adgang til en USB-port.

En pc med en nyere Intel-processor kan potentielt kompromitteres på en måde, der kan være svær at opdage, blot hackeren har fysisk adgang til pc'en. Det skriver SC Magazine.

Fysisk adgang til en pc åbner for en lang række angrebsmetoder, men her er der tale om en metode, som kan blive overset, fordi den tidligere krævede adgang til en særlig port på bundkortet. Nu kan den imidlertid anvendes på en USB 3.0-port.

I Intels Skylake-processorer og fremefter har adgangen til at udføre debugging på processoren nemlig kunnet foregå gennem en USB-port. Det betyder, at hvis adgangen til at tilgå Joint Test Action Group, JTAG, grænsefladen gennem Intels Direct Connect Interface, DCI, ikke er slået fra, så kan en hacker med adgang til USB-porten eksempelvis ændre i BIOS-konfigurationen og åbne for at installere en usynlig bagdør.

Ifølge SC Magazine er det almindeligt, at DCI er slået til i BIOS på mange pc'er, ligesom det i et meget målrettet angreb kunne være ét af flere trin at få brugeren til at aktivere DCI, hvilket ikke nødvendigvis vil få alarmklokker til at ringe.

Udover en pc vil metoden i princippet også kunne anvendes på andre typer udstyr, der anvender nyere Intel-processorer, i eksempelvis kontrolsystemer til industrien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
Poul-Henning Kamp Blogger

Skal vi gætte på at der er nogen hos Intel der er blevet incentiveret til at efterlade dette hul vidt åbent per default ?

Det er simpelthen ikke plausibelt at ingen hos Intel, i disse post-Snowden tider, gennemskuede hvorledes dette kan misbruges.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017