Nye Xerox-printere bringer fast blæk-teknik ned i laser-størrelse

Intet svineri med brugte blækpatroner eller toner har været argumentet hos Xerox for store printere med fast blæk. Nu kommer teknologien i en størrelse, som henvender sig til mindre virksomheder.

Forsyn din printer med blokke, som minder om voksbaseret farvekridt, for det er både nemmere at have med at gøre og mere miljøvenligt. Det mener i hvert fald Xerox, som nu har lanceret to nye printere med selskabets fast blæk-teknik målrettet mindre virksomheder.

Fast blæk er som navnet antyder en teknik, hvor blækket er i fast form. Det kommer i små blokke, som kan sættes direkte i printeren uden ekstra indkapsling. Det sparer materiale, og det er på dén konto, at Xerox hævder at score point på at være miljøvenlig.

Et printerhoved smelter blæk fra blokkene og overfører det til en tromle, som overfører det til papiret i printeren i stil med teknikken i en laserprinter. Ifølge Xerox bruger de nye printere dog 30 procent mindre strøm end en laserprinter i samme størrelse.

Xerox har anvendt teknologien med fast blæk siden 1991, men det har hidtil været i selskabets store multifunktionsmaskiner. De nye modeller ColorQube 8570 og ColorQube 8870 er derimod mere almindelige printere i et prisleje, der henvender sig til mindre virksomheder og starter ved 3800 kroner.

Forskellen på de to modeller er, at 8570 er billigst, mens 8870 kommer med en ordning, hvor kunderne kan betale efter forbrug, ligesom 8870 kan udskrive på begge sider af papiret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Mørch

Iflg. Wikipedia solgte Tektronix phaser-teknologien (solid-ink) til Xerox allerede i 1999. For nogle år siden overtog jeg en Phaser8400DN (glimrende solid-ink maskine næsten identisk med 8560, bare et par år ældre), som på det tidspunkt var nogle år gammel. Den havde også noget der lignede "normal" kontormaskine-størrelse, svarende til andre seriøse kontor-printere normeret til 20-70.000 sider/måned.

Jeg kan heller ikke helt se nyhedsværdien, medmindre de er begyndt at putte tørblæk-teknologien ned i printere på størrelse med små og mellemstore blækprintere

  • 0
  • 0
#3 Per Hansen

Jeg har engang været ejer af en Xerox voksprinter. Problemet med den slags printere er bare at man ikke kan slukke for dem uden at man spilder 10-15 % af voksklodsen - der blev ret hurtigt smidt et stykke tape over slukkontakten. Det er sådan at det voks der benyttes varmes op når printeren tændes. Slukkes printeren bliver det opvarmede voks sendt i printerens indbyggede affaldsspand og det er hermed mistet. Det er pest eller kolera - du kan ikke slukke for printeren uden at du spilder 10-15 % af voksklodsen. Ønsker du at slukke for at spare på strømmen, så mister man altså 10-15 % af klodsen.

Smart tænkt Xerox.

  • 0
  • 0
#4 Jesper Mørch

Jeg har engang været ejer af en Xerox voksprinter. Problemet med den slags printere er bare at man ikke kan slukke for dem uden at man spilder 10-15 % af voksklodsen - der blev ret hurtigt smidt et stykke tape over slukkontakten.

Fra omkring det tidspunkt hvor 8400-modellerne kom ud, kunne printeren gå i dvale og brugte dermed kun en smule energi (15-20W vs. over 200W) på at holde voks-blækket flydende. De nyere modeller går vist en del længere ned i strømforbrug når printeren går i dvale. Min havde nærmest permanent hedeslag, da temperaturen omkring den kun sjældent kom under 35-40°, så jeg bruger den ikke længere. Min Xerox laser bruger også strøm når den står i dvale, selvom det kun drejer sig om et par Watt til at holde server-softwaren kørende (det er også en LAN-printer).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere