Nye visumregler i USA: Rejsende skal oplyse om profiler på sociale medier

Illustration: marphotography/Bigstock
Rejsende til USA skal fremover oplyse brugernavne til sociale medier, telefonnumre og e-mail-adresser for de seneste fem år, hvis de vil have visum til landet.

For fremtiden skal rejsende, der har et ønske om at komme ind i USA, oplyse brugernavne til sociale medier, e-mail adresser og telefonnumre, før de kan få udstedt et visum. Det er resultatet af de nye amerikanske visumregler, som trådte i kraft den 1. juni.

Det skriver Berlingske med henvisning til internationale medier.

Ifølge de nye krav skal ansøgere oplyse profil-informationer til de sociale medier, som ansøgeren har benyttet sig af i de seneste fem år, og derudover skal der angives e-mails og telefonnumre, der er blevet brugt i den samme periode.

Tidligere har dette krav været afgrænset til at gælde visum-ansøgere, der havde rejst i Syrien, Sudan, Irak, Iran og Afghanistan, hvilket ifølge nyhedsbureauet AP skønnes at have omfattet 65.000 ansøgere årligt.

Med den nye lovændring vil andre rejsende også være underlagt kravene. Ændringerne forventes at påvirke omkring 15 millioner, der hvert år ansøger om visum i USA.

»Det her er et kritisk skridt imod etableringen af en forbedret sikkerhedsundersøgelse af udenlandske statsborgere, der søger indrejse i USA. De seneste år har vi set forskellige steder i verden, at sociale medier kan være et vigtigt forum for terroristisk stemninger og aktiviteter. Derfor vil dette tiltag være et vigtigt redskab til at afskærme terrorister, sikkerhedstrusler og andre farlige personer fra at få indvandringsfordele og sætte foden på amerikansk jord,« meddelte en embedsperson fra regeringen til mediet Hill.TV i forbindelse med ændringerne.

Læs også: Rigspolitiet vil udveksle fingeraftryk fra danske pas med andre EU-lande

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kiefer

Det kan godt være reglerne er blevet ændret, men det er ikke ændret i ansøgningsprocessen til ESTA. Her har det i flere år været optionelt om man vil oplyse sine kontaktinformationer til sociale medier.

Og jeg kan se denne process ikke er blevet ændret siden den 1. juni år. Det er stadig optionelt om man vil oplyse dem.

/Martin

 • 1
 • 0
#2 Johan Færch

Værdigrundlaget skrider, overvågningen øger og vores ('vores' som i 'vi er altså stadig nogle enkelte der ikke er terrorister') integritet decimeres. Der er ikke noget godt at sige om det.

Men måske holder det terrorister (hvilke terrorister for øvrigt? Terror i USA er næsten uden undtagelse domestic) ude: "Please find my social profile on terrorist.com"

 • 10
 • 0
#4 Henning Wangerin

Jeg bruger helt generelt stjerne-alias på alle mine domæner, hvor jeg udlevere forskellige adresser til samtlige steder som skal bruge min mailadresse, og mit mailprogram ændrer løbende min mailadresse. Så listen blive MEGET lang og med garanti ikke komplet.

Nå skidt.

Jeg har på ingen måde nogen interesse i at besøge USA, og lysten er da lige blevet endnu mindre.

/Henning

 • 7
 • 2
#6 Rolf Andersen

He, jeg husker de første par gange, jeg rejste til USA (mange år siden), hvor alle passagerene i flyet fik udleveret et spørgeskema, hvor ét af spørgsmålene var: "Er du, eller har du været, nazist?"

Nå, men jeg satte kryds i et af felterne med "Ja" eller "Nej" og gik videre i spørgeskemaet, hvorefter jeg underskrev det. Så var det klaret :)

 • 0
 • 0
#9 Frithiof Andreas Jensen

Det har "de" helt sikkert. Det er lige hvem "de" er.

Sikkerheds-apparturet i USA er ikke en homogen masse, der alle har et fälles formål og en bestemt måde at arbejde på. Det er bureaukratier og der er indbyrdes konkurrence imellem dem om ressourcerne og politikernes opmärksomhed. Isär nede på de billige räkker under "Superligaen", som tilhörer NSA og CIA.

Den helt enkle forklaring er måske bare den at TSA har begränset adgang til de samme informationer og databaser, som NSA, CIA, FBI o.s.v. har og som "alle" sikkert bevogter ganske nidkärt i forhold til "konkurrenterne", så TSA laver nu deres helt eget system?

Den onde forklaring:

Det er en alvorlig forbrydelse at lyve over for myndighederne i USA

Making false statements (18 U.S.C. § 1001) ... knowingly and willfully making false or fraudulent statements, or concealing information, in "any matter within the jurisdiction" of the federal government of the United States ...

Hvis nogen i al begejstringen over at fylde en online formular ud nu glemmer at nävne noget helt ligegyldigt som en död konto på et "socialt medie", et WoW-brugernavn eller måske en gammel hot-mail konto, et forlängst overgivet mobilnummer, så "har man noget på dem" og så kommer den helt store probe frem af värktöjskassen!

 • 5
 • 0
#10 Jacob Mathiasen

Har allerede glemt at han har en konto på version2 som er et "socialt" medie. Så, hvis det var krævet ville han kunne få med den store hammer i USA.

Jeg ville ikke have en chance for at kunne udfylde den formular - med alle de skrottet konti - emails, tlfnr jeg har haft på 5 år. Så det er med andre ord ikke muligt for mig at rejse til USA, hvis det bliver et krav.

 • 1
 • 0
#12 Kjeld Flarup Christensen

"Er du, eller har du været, nazist?"

“Do you seek to engage in terrorist activities, espionage, sabotage, or genocide?”.

Jeg købte en gang en computer hos Dell for min storebror. På Dell's hjemmeside spurgte de om han lavede masseødelæggelsesvåben.

Nu var det sådan at han producerede svin, og der er sikkert flere mennesker der er døde af at spise end som der er døde af atombomber.

Nå man vi gjorde som alle de andre producenter af masseødelæggelsesvåben og klikkede af ved nej,

 • 3
 • 0
#13 Bjarne Nielsen

Nå man vi gjorde som alle de andre producenter af masseødelæggelsesvåben og klikkede af ved nej,

Det er en valid pointe, og jeg har selv undret mig over de Readme filer, som ligger i et download, hvor der står: kommer du fra Nordkorea, så må du ikke bruge dette! Mon man har kunnet lade være med at grine (eller græde!), da nan skrev det?

Men jeg vil godt påpege at der er forskel på at producere masseødelæggelsesvåben og masseproducere ødelæggelsesvåben.

Specielt hvis nævnte 'ødelæggelsesvåben' har den gennemsnitlige nettoeffekt at være livsforlængende. Så skal vi da tale om substitutionseffekten, nemlig at man kunne have opnået samme gavnlige egenskaber på en mindre skadelige måde (f.eks. ved at producere grøntsager i stedet for kød).

Vi er vist off-topic (og fingrene væk fra mit bacon, din gulerodsgnasker!)

 • 2
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere