Google trækker i land: Arbejder på at beskytte kodeord i Chrome

Stik imod tidligere meldinger har Google lavet en funktion i Chromium-browseren, der skjuler listen af gemte kodeord for andre. Det sker efter heftig kritik af Chromes nuværende løsning.

Tilbage i august stod Google på mål for sin beslutning om ikke at sikre kodeordene, som brugerne vælger at lade Chrome-browseren huske for dem, med eksempelvis et masterkodeord. Alle med adgang til computeren, mens ejeren for eksempel lige var væk i et par minutter, kunne nemt få en liste frem over alle gemte passwords.

Læs også: Google forsvarer klartekst-password i Chrome

Google forsvar lød på, at de ikke ønskede at give brugerne en falsk tryghedsfornemmelse, da computerens data alligevel ikke var sikret, med mindre man logger ud af styresystemets kodeordsbeskyttede brugerkonto - hvis man har sådan en.

Men nu ser det ud til, at Google i det mindste overvejer at lave en kovending. I den seneste udgave af Mac-udgaven af open-source browseren Chromium er der dukket et nye menupunkt op, som efter aktivering gør, at brugeren skal indtaste sit OS X-kodeord før man kan få adgang til Chromiums omdiskuterede kodeordsliste. Det skriver sikkerhedsmanden Graham Cluley.

Nye funktioner i Chrome-browseren bliver oftest først prøvet af i Chromium. Derfor er det endnu ikke sikkert, om den nye funktion bliver godkendt til produktion og vil rykke videre til Chrome.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Rasmus Rask

Man har vel styr på at låse sin computer når man forlader den og deler ikke konti på arbejdet?

Så længe password-filen ikke er krypteret, vil alle med administrator-rettigheder kunne snuppe en kopi online og remote. Det bør kun være en meget lille skare der generelt er admins på firmaets computere, men mange steder gælder det f.eks. alle i helpdesk og opefter. I mange mindre firmaer, er admin password kendt af alle og brugt på samtlige PC'er.

I privaten er det vel med et spørgsmål om tillid end et problem?

Ja, eller et spørgsmål om malware. Eller om dem der reparerer din computer er 100% til at stole på. Eller dem der stjæler den.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere