Nye tiltag for net-neutralitet møder stor skepsis i USA

20. februar 2014 kl. 08:371
USA forsøger lige nu at lave nye regler for net-neutralitet, så internetbrugere ikke forskelsbehandles. Men debatten er gået i hårknude.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu en gang er debatten om net-neutralitet blusset op i USA, hvor det amerikanske Federal Communications Commission (FCC), som står for at regulere blandt andet udbredelsen af internet i de 50 stater, forsøger at opstille nye regelsæt. Det skriver det amerikanske techmedie The Verge.

Et nyt forslag til at regulere udbyderne af bredbånd fra FCC møder dog igen modstand og bliver kaldt en uovervejet beslutning, der ikke tager hensyn til hverken den amerikanske Kongres eller befolkningen, skriver The Verge.

I sidste måned, januar, tabte FCC nemlig en retsag mod udbydere Verizon, hvor FCC netop mente, bredbåndsudbyderen forskelsbehandlede sine kunder. Flere kritikere af FCC's forsøg på at lave et regelsæt for net-neutralitet henviser til afgørelsen ved den domstol.

Debatten handler grundlæggende om, at bredbåndsudbydere skal forbydes at forskelsbehandle sine kunder, så udbyderne ikke kan taksere brugerne forskellige, alt efter hvad brugerne anvender deres netforbindelse til - deraf navnet net-neutralitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FCC's intentioner er gode, men målene til at nå dem er kørt af sporet- Især diskussionen om, hvordan udbydere af bredbånd, som blandt andre Verizon, skal klassificeres, er en af sagens største problemer, skriver The Verge.

Det er formanden Tom Wheeler, der lige nu forsøger at finde et ståsted for FCC. Men et af de republikanske medlemmer af FCC Mike O’Rielly er meget utilfreds med måden, FCC agerer på lige for tiden.

»FCC blæser i alle retningerne lige nu. I stedet for at fremme investeringer og innovation i USA baseret på internettet, vil ledelsen i FCC i stedet lave flere regler. Uden, vel at mærke, at have bevis for sine påstande om, at brugerne forskelsbehandles,« siger Mike O’Rielly til The Verge.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. februar 2014 kl. 10:18

bredbåndsudbydere skal forbydes at forskelsbehandle sine kunder, så udbyderne ikke kan taksere brugerne forskellige, alt efter hvad brugerne anvender deres netforbindelse til

Netneutralitet handler om at bredbåndsudbydere ikke må behandle sine kunders internettrafik forskelligt baseret på typen af trafik eller modtager/afsender. Forskelsbehandling gælder både taksering, prioritering og blokering.