Nye tider for IoT i Europa: EU på vej med nye krav til notorisk usikker elektronik

16. november 2021 kl. 03:452
Nye tider for IoT i Europa: EU på vej med nye krav til notorisk usikker elektronik
Illustration: Ingeniøren.
Det skal være slut med standardpasswords, sladrende armbåndsure og legetøj, der kan misbruges til at overvåge børn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Om to et halvt år skal alle selskaber, der sælger IoT-produkter på det europæiske marked, rette ind efter nye regler fra EU-kommissionen, der forsøger at skabe mere orden i digitaliseringens vilde sikkerheds-vesten - Internet og Things.

Med hvad der svarer til en dansk bekendtgørelse forsøger kommissionen nemlig at uddybe det såkaldte Radio Equipment Directive for på den måde at skærpe kravene til IoT-produkter på det europæiske marked.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. november 2021 kl. 21:12

Lyder umiddelbart fornuftigt, men jeg håber ikke det ender som et bureaukratisk monster, ligesom mange af af de andre velmenende beskyttelsesfoanstaltninger de er kommet med, Men som mest af alt bare gør alting mere bøwlet. F.eks. er det irriterende at hvergang man åbner en skal man tage stilling til cookies. Hvorfor kan man ikke bare gøre det en gang for alle for den side.

1
16. november 2021 kl. 17:09

EU har faktisk nogle fornuftige regler på nogle områder. Men det er ikke nødvendigvis det samme som, at reglerne gennemtvinges. Man har haft stramme regler for, hvor meget radiostøj, en "dims" må sprede, men når det f.eks. gælder LAN på 230V-kabel, så synes reglerne at være frivillige.

Nu får man så en ny regel, der ikke gælder foreløbig. Og hvordan vil man kontrollere den slags? Åbne hver lille pakke med elektronik (det er ikke det samme, om man sælger noget i EU eller om private køber dem direkte hos et firma uden for EU?)? Trykprøve dem? Have en liste over acceptable dimser? Eller modsat en liste over forbudte?