Nye tal på manglende it-arbejdskraft bekymrer: »Akut behov for løsninger«

5. september kl. 09:306
KMD Kontor
Illustration: KMD.
Mere end hver tiende virksomhed har it-stillinger, der ikke kan besættes. To tredjedele af virksomhederne peger på, at ansøgernes forventninger til lønniveauet er for højt.

Danske virksomheder oplever i stigende grad mangel på medarbejdere med de rette kompetencer til it-udvikling og -drift. It skal prioriteres i både folkeskolerne og på universiteterne, mener Dansk Industri (DI).

Det skriver ITWatch på baggrund af et nyt dataudtræk fra Danmarks Statistik.

Læs også: Datatilsynet har 50 danske kommuner under lup

Hver tredje virksomhed med mindst ti ansatte, der samtidig beskæftiger it-specialister – svarende til 12 pct. af alle virksomheder – svarede således i 2022, at de havde ledige it-stillinger, der ikke kunne besættes. Det er en stigning på fire procentpoint sammenlignet med 2020, hvor otte pct. af virksomhederne havde ledige it-stillinger, der ikke kunne besættes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Udfordringerne med at skaffe it-specialister opleves hos halvdelen af de store virksomheder med over 250 ansatte og for 59 pct. i branchen information og kommunikation. Desuden er virksomheder i Hovedstaden og Midtjylland i højere grad ramt af manglen på medarbejdere med it-kompetencer,« skriver Danmarks Statistik og fortsætter:

»Af de virksomheder, der har oplevet vanskeligheder ved at besætte ledige it-stillinger, angiver næsten alle (92 pct.), at de mangler ansøgere med de relevante it-kvalifikationer efterfulgt af manglende relevant erhvervserfaring (82 pct.). 65 pct. peger på, at ansøgernes forventninger til lønniveauet er for højt.«

Læs også: Trumps Truth Social bandlyst fra Google Play – Modereringen skal skærpes, siger Google

Hos DI Digital mener branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, at der er et »akut behov for løsninger fra politisk side«. Der skal indføres obligatorisk teknologiforståelse i folkeskolen samtidig med, at optaget på it-uddannelserne skal øges, mens man skal fjerne administrative barrierer, der besværliggør ansættelser af internationale it-specialister.

»Hvis ikke vi tager problemerne alvorligt, kan vi vinke farvel til de enorme muligheder, som digitaliseringen giver os for at forbedre og omstille det samfund, vi lever i. Implementeringen af regeringens digitaliseringsstrategi er i gang, og her ville det være oplagt at sætte ind politisk,« siger hun til ITWatch.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
6. september kl. 15:39

Der er en tendens til, at ledere (inklusive mellemledere) får mere i løn end de IT-folk, der rent faktisk laver de produkter, der skaber vækst i virksomhederne. I de fleste tilfælde kunne man sagtens spare en masse mellemledere og nedsætte chefernes løn, uden at man kan se mangel på mellemledere og uden, at chefstillingerne står ubesatte. Så skal der nok blive penge til overs til at ansætte højt kvalificerede IT-folk.

Det er yderligere et problem, når den eneste vej for IT-folk til at få højere løn er at få lederfunktioner. Dermed går IT-kompetencer til spilde.

4
6. september kl. 12:57

To tredjedele af virksomhederne peger på, at ansøgernes forventninger til lønniveauet er for højt.

Hvis ansøgerne kan finde job andetsteds til den løn (og det er der noget der tyder på), er det nok virksomhedernes forventninger til lønniveauet der er for lavt...

5
6. september kl. 15:35

Hvis ansøgerne kan finde job andetsteds til den løn (og det er der noget der tyder på), er det nok virksomhedernes forventninger til lønniveauet der er for lavt...

Ja, dén studsede jeg også over.

Hvis man er IT-mand, så går man jo ikke hellere arbejdsløs end at få et job til 5.-10.000 under hvad man selv tror man er værd.

Hvis en IT-mand mener den ene virksomhed betaler for lidt, så er det fordi han kan få (eller allerede har) et job i en anden virksomhed der betaler mere.

3
6. september kl. 11:15

Så hverkenhttps://www.dst.dk/da/Statistik/nyheder-analyser-publ/nyt/NytHtml?cid=40866eller www.Version2.dk kan komme nærmere ind på, hvad "manglen på medarbejdere med it-kompetencer" / "....de mangler ansøgere med de relevante it-kvalifikationer..." rent faktisk betyder af konkrete kompetencer, eller hvad "...ansøgernes forventninger til lønniveauet er for højt." rent faktisk betyder af konkrete lønforventninger kontra det tilbudte.

Så dermed står læseren ikke synderligt bedre stillet i forhold til den reelle opfattelse af situationen.

-> Imponerende....

2
5. september kl. 17:35

Der er lidt ekko-kammer over det her. Det ligner historisk forkælelse i branchen. Evt. en 10-20 årig udsultning af IT-ekspert markedet i danmark, via near- og off-shoring løndumping, der er ved at ebbe ud. Det er nu desværre ikke begrænset til IT-området. Det centrale begreb må være, i priorieteret rækkefølge:

  1. real-løn i forhold til 90´erne,
  2. real-løn i forhold til 80´erne
  3. og til sidst real-løn i forhold til 60´erne.

Hvor blev det der årlig BNP vækst af de sidste 30-40 år? (Hvis det skal kunne betale sig at gå på arbejde)

1
5. september kl. 16:36

Ærlig snak:

Mere end hver tiende virksomhed har it-stillinger, der ikke kan besættes. To tredjedele af virksomhederne peger på, at ansøgernes forventninger til lønniveauet er for højt.

Lad os sænke lønningerne, for folkene er der åbenbart. Vi vil bare ikke betale.