Nye krav fra Apple skal sikre mere gennemsigtighed om datahøsten fra apps

arkivbillede Illustration: bigtunaonline/Bigstock
Applikationer i Apples App Store skal nu opgive flere detaljer om, hvilke typer af data, de indsamler, og hvad brugernes data anvendes til.

Udviklere, der har apps i Apples App Store, skal fremover give brugerne mere information om, hvilke informationer der bliver indsamlet, når man bruger en app, og hvordan denne indsamling foregår.

Det skriver BBC.

De nye regler betyder, at det fremover vil fremgå i App Store, hvis bestemte apps eksempelvis bruger lokationsdata og kontaktinformationer til at tracke deres brugere.

Derudover vil det også blive oplyst, hvis apps indsamler andre typer data såsom browserhistorik eller sundhedsoplysninger, oplyser selskabet.

Det bliver også et krav, at udviklere skal deklarere, om deres indsamler data fra andre apps eller websider, som brugeren har besøgt for at lave målrettede annoncer, og samtidig skal det oplyses, hvilke brugerdata der bliver delt med eventuelle tredjeparter.

De nye regler gør det ikke muligt for brugere at fravælge dataindsamlingen - de kan udelukkende vælge at lade være med at hente applikationen.

Apple vil løbende udføre stikprøver, der skal sikre, at udviklernes app-deklarationer er retvisende.

De nye regler er ifølge Apple ikke er et forsøg på at ændre udviklernes forretningsmodeller, og reglerne også gælder for tech-gigantens egne apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere