Nye Java-udvidelser til Visual Studio Code fra Microsoft

Illustration: Privatfoto
Det lette open source-IDE byder på nemmere håndtering af nye builds og afhængigheder.

Microsoft har frigivet endnu en opdatering af sine Java-værktøjer til Visual Studio Code, software-kæmpens lette kodeværktøj, der kan anvendes på en lang række platforme. Det skriver ADTMag.

Årets anden opdatering give nye muligheder for styring af afhængigheder og opdateringer til populære Java-frameworks og kørselsmiljøer.

Blandt de centrale ændringer i denne opdatering er en 'Java Dependency Viewer', som gør det muligt på en lettere måde end tidligere at håndtere afhængigheder på.

Udviklere kan for eksempel tilføje et projekt, der bygger på build-værktøjerne Maven eller Gradle med et klik på en knap. Udviklere, som ikke bruger et build-værktøj, har mulighed for at lænke op mod Jar-kodearkiver i det lokale filsystem.

Tidligere har Visual Studio Code fået muligheder inden for refaktorering af Java-kode, altså dynamisk omskrivning af koden, samt understøttelse af semantisk markering, hvor værktøjet genkender kodens forskellige dele.

Læs også: Visual Studio Code får Java-refaktorering

Det var blandt andet omdøbning af variabler, der blev forbedret, samt muligheden for at konvertere en lokal variabel til et felt.

Microsoft har i det hele taget kastet sin kærlighed på Java, der ellers tidligere var den store konkurrent til firmaets egen .Net-teknologi, der i lighed med Java nu også er open source og platformsuafhængigt.

Læs også: Microsoft udsender .Net Core 3 og C# 8

Microsofts sky-afdeling Azure er således officiel sponsor af Adoptopenjdk, som er en af de mange open source-udgaver af Javas afviklingsmiljø.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper S. Møller

... nemlig RedHats Java-plugins til Visual Studio Code som igen bygger på Java Development Tools fra Eclipse, altså samme backend (parser, AST, DOM, debugger, projektmodel, refactorings, etc.) som ligger til grund for Eclipse IDE'et.

På den måde er Java-understøttelsen i Visual Studio Code en velfungerende cocktail af arbejde leveret af Microsoft, IBM, RedHat (som jo nu også er IBM), og uafhængige committere rundt om i verden.

RedHats cloud-IDE bygger i.ø. også på disse komponenter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere