Nye it-sikkerhedskrav kan betyde milliardudgifter til danske virksomheder

30. maj 2022 kl. 08:401
Europa-Parlamentet
Illustration: Diliff via Wikipedia.
Det kommende NIS2-direktiv fra EU, der stiller en række it-sikkerhedskrav til virksomheder indenfor blandt andet it-, energi-, transportsektoren, betyder samtidig, at virksomhederne kan forvente en samlet ekstraregning i 2025 på mere end 2,5 mia. kr., vurderer analysehus.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der følger en milliardregning med til danske virksomheder sammen med kommende NIS2-aftale, der udvider antallet af sektorer, som skal leve op til en række it-sikkerhedskrav stillet af EU. 

Det skriver Finans.

Læs også: KL lancerer ny digitaliseringspolitik: Dataetisk Råd peger på ældre, der »føler sig kørt over«

Nu er det mellemstore og store private virksomheder i it-, energi-, transport-, sundheds-, finans- og fødevaresektoren, der skal opfylde skrappere krav om risikoanalyser, hændelseshåndtering, værdikædesikkerhed og sikkerhed i forbindelse med anskaffelse af netværk og it-systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Analysehuset IDC forventer en stigning i udgiften til it-sikkerhed i Danmark på tæt ved 10 pct. om året frem mod 2025, hvilket giver en samlet ekstraregning i 2025 på mere end 2,5 mia. kr.

Læs også: Techkommission: Det offentliges anvendelse af algoritmer skal reguleres

»Virksomhederne skal have indhentet noget, man har forsømt, når det kommer til it-sikkerhed. Det er derfor, man stiller nogle krav. Men dette er unikt, fordi det bunder i sammenhængen mellem den digitale transformation, der sker i samfundet, og de krav, vi stiller til virksomhederne, der er væsentligst at fokusere på. Der er slet ikke nogen tvivl om, at dette er et skifte, som vi ikke har set før,« siger Jan Horsager, der er research director i analysehuset IDC Nordic, til Finans.

EU-Kommissionen forventer, at virksomheder, der nu bliver omfattet af det kommende direktiv, skal investere 22 pct. mere i deres it-sikkerhed, end det er tilfældet i dag.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. maj 2022 kl. 15:19

Jeg kan (helt gratis - spar tårnhøje advokatgebyrer) anbefale virksomhederne at adoptere justitsministerens undskyldning for, at politiet ikke kan overholde love og regler omkring sletning af DNA:

"En ordning, hvor politiet vil være forpligtet til løbende at vurdere, om hensynet til oplysningernes politimæssige betydning undtagelsesvis findes at burde vige for hensynet til den registrerede person, vil være forbundet med et væsentligt ressourceforbrug hos politiet. Det er Justitsministeriets umiddelbare vurdering, at det er tvivlsomt, om en sådan ordning er praktisk mulig,"https://www.version2.dk/artikel/minister-fastholder-politiet-kommer-ikke-til-selv-slette-uskyldiges-dna

Direkte citat fra justitsministeren, så det må vel være en lovlig undskyldning for at bryde loven?