Nye Google-høretelefoner kan tolke 40 sprog i realtid

Ved Googles Pixel 2-begivenhed i går, demonstrerede de høretelefonerne Google Pixel Bud, der gennem den nye Pixel 2-telefon kan oversætte 40 sprog uden betydeligt lag.

I går annoncerede Google deres længe ventede mobiltelefon Pixel 2. I den forbindelse fremviste de også de trådløse Google Pixel Buds, der gør det muligt at bruge Google Translate som tolk under samtaler i realtid .

De kan - som Google demonstrerede på scenen - oversætte samtaler stort set uden lag, skriver Engadget, der mener, at høretelefonerne var den mest banebrydende annoncering ved gårsdagens begivenhed i San Fransisco.

Høretelefonerne er trådløse, men forbundet med en ledning, og er udviklet specifikt til den nye Pixel 2-telefon. For at bruge dem som tolk, skal man blot aktivere Google Assistant og give en mundtlig ordre til at hjælpe en med at tale et andet sprog.

Vælger man for eksempel japansk, så skal man bare tale på sit modersmål, hvorefter japansk kommer ud af højtalerne på telefonen.

Ens japanske samtalepartners svar vil så blive oversat fra japansk i høretelefonerne og komme ind i dine ører på dit modersmål.

Bedste teknologi på markedet

Teknologien kræver altså blot, at én person i samtalen bruger høretelefonerne, og vil derfor gøre det muligt at kommunikere med personer i udlandet med en simpel ordre til sin Google Assistant. Det kræves selvfølgelig, at sproget, der tales, er et af de 40 omfattede.

Idéen bag teknologien er ikke ny, og tidligere har Skype for eksempel prøvet med et lignende koncept. Ifølge Engadget opnåede de dog aldrig samme lag-fri oversættelse, som Google demonstrerede på scenen i går.

Der var også andre interessante produkter på tapetet i går ud over den nye Pixel 2-telefon. Heriblandt et kamera med et lettere tvivlsomt koncept. Det benytter machine learning og ansigtsgenkendelse til selv at vælge, hvem det tager billeder af og hvornår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Filtenborg

Jaeh. Så nu ved NSA at jeg har spurgt til personens rejseforløb og givet et tip til en fornuftig sushi-restaurant. Jeg tror jeg overlever...

Pointe; ingen vil velsagtens anvende den slags udstyr ifbm. sensitiv informationsudveksling.

Så skriv mig endelig op til sådan en babel-fish-dingenot. Jeg ku' helt vildt godt tænke mig at ta' den med på tur til fjerne lande, når jeg nu er ude som turist.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere