Nye funktioner: Nu løfter Google sikkerheden i Chrome

12. december 2019 kl. 12:53
Nye funktioner: Nu løfter Google sikkerheden i Chrome
Illustration: Google.
De nye funktioner skal udrulles til browseren i løbet af de kommende uger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Datakriminaliteten bliver stadigt mere udbredt og sofistikeret, hvilket tvinger it-giganterne til at optrappe deres sikkerhedsfokus betydeligt.

Nu har Google offentliggjort en samling nyheder til sin Chrome-browser, og her er det netop sikkerhed, som er i fokus.

De nye funktioner skal udrulles til browseren i løbet af de kommende uger, og detaljerne er beskrevet på Googles sikkerhedsblog.

Flere advarsler

En af nyhederne er, at Chrome herefter vil advare brugerne, hvis brugernavnet eller passwordet har været involveret i datalækager på nettet eller i apps, med anbefaling om, at man ændrer disse, hvor de er blevet brugt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Funktionen er en udvidelse af passwordtjek-funktionen, som allerede har været tilgængelig et stykke tid på Google-kontoen.

Ud over dette får Chrome nu også en forbedret udgave af Googles Safe Browsing-løsningen, som holder øje med potentielt farlige websites for blandt andet at beskytte mod phishing-angreb.

Denne teknologi fungerer i dag ved at opdatere listen over usikre hjemmesider hvert 30. minut, men med den nye ændring vil Safe Browsing i Chrome herefter byde på phishing-beskyttelse i realtid.

30 procent hyppigere advarsler

Som Google påpeger, kan websites slippe gennem 30-minutters vinduet ved for eksempel hurtigt at skifte domæner; noget, som realtidsbeskyttelsen altså skal få has på.

Ifølge Google vil den nye løsning føre til, at brugere advares 30 procent oftere end tidligere, før når man besøger usikre hjemmesider.

En anden nyhed er, at Chrome nu som standard vil advare brugeren, hvis man skriver passwordet til Google-kontoen på et website, som selskabet mistænker for phishing-virksomhed. Denne er allerede tilgængelig, hvis man har Sync aktiveret i Chrome, men herefter vil den altid være slået til.

Google kan imidlertid oplyse, at denne funktion, nu vil fungere for samtlige password man har lagret i Chrome, og altså ikke bare Google-passwordet.

Flere detaljer om Chrome-opdateringerne, som altså vil komme gradvist de næste uger, finder du på Googles sikkerhedsblog.

Artiklen er fra digi.no.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger