Nye EU-regler vil tvinge offentlige websider til at blive handicapvenlige

To ud af tre offentlige websider i EU er ikke handicapvenlige og giver 100 millioner borgere problemer. Det skal nye regler lave om på, mener Europa-Kommissionen, der vil tvinge tilgængeligheden igennem.

I dag er selvbetjening på internettet blevet dagligdag, når man skal ansøge om plads på et universitet eller søge om understøttelse. Men for over 100 millioner borgere i EU-landene er det lidt af en kamp at bruge websiderne, for de lider af nedsat syn eller har andre handicap, der kommer i vejen.

Kun hver tredje hjemmeside fra den offentlige sektor er i dag designet, så den kan bruges, hvis man for eksempel får læst websider op med en skærmlæser eller har andre hjælpemidler. Det er simpelthen ikke godt nok, lyder det fra Neelie Kroes, som er næstformand for Kommissionen.

Derfor vil Kommissionen nu tvinge alle medlemslandene til at gøre hjemmesiderne tilgængelige for alle. Det sker med et nyt forslag, som sætter udgangen af 2015 som deadline for, hvornår hjemmesiderne skal være handicapvenlige, skriver Kommissionen i en pressemeddelelse.

Forslaget rummer både lister over hvilke slags sider, der som minimum skal have en overhaling, og detaljerede tekniske krav til siderne.

Ved at gøre kravene om tilgængelighed ens i hele EU, bliver det også nemt at udbrede webløsninger på tværs af landegrænserne, pointerer Kommissionen.

»Når de nye regler er gennemført, vil de frigøre et potentiale på det europæiske marked for webtilgængelighed, der anslås til en værdi af to milliarder euro. I dag udnyttes kun 10 procent af dette potentiale,« lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også: Web-tilgængelighed i praksis: Prøv en dag ved pc'en uden mus

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere