Nye DNA-fejl hos Politiet: Nu skal 5000 flere sager undersøges

Illustration: Rost-9 | Bigstock
Rigspolitichef beklager.

Rigspolitiet og Rigsadvokaten skal gennemgå yderligere 5.000 sager, ud over de forrige omkring 3.450 straffesager, hvor der er blevet afsagt dom, og hvor DNA har indgået som bevis.

Det skriver Jyllands-Posten efter et Ritzau-telegram.

Ifølge telegrammet fremgår tallet af et svar fra Rigspolitiet til Folketingets Retsudvalg.

Politiet havde overset de 5.000 sager. Det beklager rigspolitichef Thorkild Fogde.

Læs også: Forældet dna-registreringer blev aldrig opdateret: Nu skal 3.450 retssager tjekkes for fejl

»DNA er et vigtigt bevis i mange sager. Vi har nu haft en konkret sag, hvor det ser ud til, at en person kan være uskyldig dømt. Den har anklagemyndigheden bedt om at få genoptaget hos Den Særlige Klageret. Nu kigger vi for en sikkerheds skyld på, om der skulle være andre, lignende sager,« udtalte rigsadvokat Jan Reckendorff i forbindelse med de første 3.450 sager.

I en konkret sag, hvor der ser ud til at være sket en fejl, drejer sig om en en person, som på baggrund af dna-beviser ende med at blive idømt 60 dages fængsel for indbrud. Efterfølgende har en nyere dna-analyse vist, at den dømte formentlig er uskyldig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

'Overset' = grov manipulation. Politiet kan man ikke regne med. Med monopol på voldsudøvelse er det skræmmende ringe. Politiet vælger selv sine sager. Fartmåling er nemt og prioriteres højt. Om de opsatte skilte er fornuftige forholder man sig ikke til. Indbrud og overfald er folks egen sag.

  • 7
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere