Nye bogføringsregler kan tvinge 200.000 danske virksomheder til at ændre it-systemer

16. januar kl. 10:10
Nye bogføringsregler kan tvinge 200.000 danske virksomheder til at ændre it-systemer
Illustration: megaflopp/Bigstock.
I løbet af 2023 forventes nye regler om digital bogføring at træde i kraft, og for tusindvis af virksomhder følger med reglerne et behov for at enten opgradere it-løsning eller investere i en helt ny, vurderer KPMG.

200.000 danske virksomheder skal i nogen grad opgradere deres nuværende it-løsning, så den lever op til de nye regler om digital bogføring, der forventes at træde i kraft i løbet af året. 40.000 virksomheder skal investere i en helt ny løsning, vurderer revisions- og rådgivningsselskabet KPMG ifølge Erhvervsstyrelsen.

Det skriver Finans.

De nye bogføringsregler betyder blandt andet, at virksomheder skal registrere transaktioner i et digitalt bogføringssystem og opbevare dem digitalt. Det kan blive en udfordring for de tusindvis af virksomheder, der nu skal ændre arbejdsgang, vurderer partner i KPMG Morten Høgh-Petersen.

»Økonomi og bogføring er i Danmark præget af en generation, der er blev lært op før digitaliseringen. Rigtig mange små familieejede virksomheder gør tingene, som de altid har gjort det. Så selvom vi føler os ret digitale og er bedre end mange steder i udlandet, er finans og økonomi et område, hvor tusindvis af selskaber fortsat printer bilag ud, skriver under og sætter dem i mapper,« siger han til Finans.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger