Nye Atom-processorer finder vej til storage-systemer

Intels nye Atom-processor beregnet til desktop-pc'er kan også bruges til NAS-servere til virtuelle miljøer, mener storageproducenten QNAP, som nu lancerer de første Atom-baserede storage-enheder.

Intels nye Atom-processor D-510 er egentligt lanceret som en processor til billige desktop-pc'er, men kombinationen af høj ydelse i en dobbeltkerneprocessor med lavt strømforbrug har givet storage-producenten QNAP en anden idé.

Selskabet lancerer nu fire nye NAS-servere, som alle bruger Atom-processoren.

QNAP har fået serverne certificeret med VMwares vSphere4 virtualiseringsplatform. Normal god praksis er at etablere et storage area network, SAN, når man virtualiserer i serverrummet, men ifølge QNAP kan network attached storage, NAS, være et billigt alternativ.

Det er i hvert fald det marked, som selskabet vil forsøge at sælge dets nye Atom-baserede NAS-servere til.

Delt storage er vigtigt til virtualiseringsmiljøer, hvor mange virtuelle servere skal kunne flyttes rundt mellem eller sprede sig over flere fysiske servere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Claus Futtrup

En simpel Google søgning på "Atom NAS" gav mig følgende link til en artikel fra februar 2009:

http://vr-zone.com/articles/world-s-first-4-bay-intel-atom-nas-from-qnap...

Hele pointen med QNAP og Atom er altså gammel. Meningen med artiklen er sikkert at det er de seneste generationer af Atom processoren ... tja, hvorfor ikke, når nu man har brugt Atom i længere tid til NAS. Ligefrem at reklamere med at QNAP har fået en idé ... er måske så meget sagt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere