Nye algoritmer skal gøre Facebook og Instagram mindre deprimerende

Illustration: pixels
Algoritmer skal promovere indhold fra venner og familie, som brugerne bedre kan engagere sig positivt i.

Det skal være en rar oplevelse at være på Facebook og Instagram, når Facebook introducerer nye algoritmer designet til at promovere indhold fra familie, venner og bekendte.

Det skriver Politiken.dk (artiklen er bag betalingsmur).

Læs også: Facebook-direktør i lækket notat: Vi var ansvarlige for Trump-sejr i 2016

Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, vurderer, at det kan være deprimerende at færdes på de sociale medier, hvis man udelukkende læser andre folks indhold uden at interagere med det.

Fremtidige algoritmer skal derfor fokusere på indhold fra venner, familie og bekendte, fordi der netop hos dem er større chance for, at den enkelte bruger har lyst til at interagere med indholdet i stedet for at være passiv tilskuer til andre folks liv.

»Det, der derimod virkelig betyder noget positivt, er, når man modtager kommentarer fra sine venner, og især fra ens nærmeste. Tilfredsheden med ens eget liv stiger, ens humør bliver bedre, og følelsen af ensomhed bliver mindre.« siger Peter Münster til Politiken.

Læs også: Facebook: Brugere skal kunne skrue ned for mængden af politiske annoncer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

Det viser jo særdeles tydeligt, hvordan der manipuleres med os. Og at man åbenbart selv synes, at det er helt i orden, at man på den måde agerer skabningens herrer.

Noget, der ville gøre mig rigtigt glad, ville være, hvis man forbød den dataopsamling og profilering, som åbenbart stadig er lovlig via et eller andet hul i GDPR.

  • 8
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere