Ny Xen kommer med mere sikker hybrid-hypervisor

Bedre sikkerhed og ud med QEMU-emulatoren, er blandt nyhederne i Xen 4.11.

Efter en måneds forsinkelse er en ny Xen-hypervisor, version 4.11, på banen

Linux Foundation er vært for Xen-hypervisor-projektet, der bliver brugt til virtualisering i forskellige server-sammenhænge.

Den nye udgave har en ambition om at skabe en renere arkitektur til kerneteknologien, med mindre kode og et mindre fodaftryk, af hensyn til sikkerhed og ydelse. Det skriver mediet The Register.

Den målsætning opnås gennem øget brug af PVH, som er en virtualiseringstype, der blander paravirtualisering (PV) og Hardware Virtual Machines (HVM). Den første slags, PV, virtualiserer den underliggende hardware, men bruger ikke systemets fysiske virtualiseringsudvidelser. Den gør HVM derimod, og kan på denne måde tilbyde hver VM isoleret emuleret hardware.

PVH-gæster er letvægts-HVM-gæster, som benytter hardware-virtualiseret understøttelse af hukommelse og privilegerede instruktioner, PV-drivere til input/outpt og styresystemets snitflader til alle andre formål. Det betyder også, at systemet ikke længere er afhængigt af emulatoren QEMU.

Den nye udgave bygger på 1206 kodeændringer. Bidragene kommer blandt andet fra Citrix, Suse, ARM, AMD, Intel, Amazon, Gentoo Linux, Google, Invisible Things Lab, Oracle, EPAM Systems, Huawei, DornerWorks, Qualcomm, samt flere universiteter og enkeltpersoner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere