Ny Windows-app skal gøre det lettere at tage skridtet fra idé til kode

... i hvert fald for udviklere af Windows- og Android-apps.

Microsoft kom i forrige uge med en Windows-app, som skal kunne erstatte servietter. Ikke til at tørre madrester og lignende væk, men som det sted, hvor mange ofte skitserer ideer, i dette tilfælde til nye eller forbedrede apps.

UWP og Android

Ink to Code, som den nye Windows-app hedder, gør det muligt at lave en skitse af brugergrænsefladen til en app direkte på pc-skærmen ved hjælp af Smart Ink-funktionaliteten i Windows 10.

Ved hjælp af maskinlæring laves der kode i baggrunden, som kan importeres i Visual Studio og bruges af UWP-apps (Universal Windows Platform) og Android-apps.

Læs også: Dansk gennembrud: Kunstig intelligens skaber kode direkte fra design-skitser

I første omgang støttes visuelle elementer som blandt andet beskrivende tekster, tekstfelter, tekstafsnit, billeder og knapper. I skitsen tegnes disse med de sædvanlige designsymboler.

Noget af tanken er også at gøre det enklere for udviklere og designere at samarbejde. Man kan både være udvikler og designer for at bruge den nye app. Det vil uanset hvad ikke være muligt at lave en færdig app med Ink to Code. Det er bare prototypen, som appen kan gøre lettere og mindre tidskrævende.

Målet med denne første udgave er ifølge Microsoft at få tilbagemeldinger fra andre udviklere og designere end selskabets egne. Alligevel er appen foreløbig kun tilgængelig i USA og Canada.

»Udviklere er vidt forskellige, og ingen oplevelse vil passe dem alle 100 procent på dag et. Men deres feedback kan bidrage til, at vi hurtigere kommer nærmere,« siger George Matthews, senior program manager ved Microsofts Garage-afdeling, i et blogindlæg.

Denne artikel stammer fra norske digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere