Ny webcam-malware til OS X er svær at opdage

Nye former for malware rettet mod OS X brugernes webcam er meget vanskelig at opdage. Hackerne kan læne sig tilbage og optage i ro og mag.

En nyopdaget angrebsteknik gør Mac-malware i stand til at spionere via webcam uden brugeren nødvendigvis opdager det.

Det skriver Patrick Wardle i et indlæg hos Virus Bulletin.

I moderne Macs er der godt nok indbygget en hardware baseret LED-indikator, der advarer brugeren, hvis kameraet er i brug, derudover er den mest effektive løsning fysisk at dække kameraet til.

Uheldigvis tyder noget på, at Mac-malwaren er så veludviklet, at den kun slår til, når brugeren selv aktiverer webcamet. Malwaren kan således optage disse samtaler, uden at man som bruger nødvendigvis bliver opmærksom på, at andre ser med, da LED indikatoren jo lyser, fordi man selv bruger webcamet.

Da der ikke er nogle fysiske tegn på, at man bliver overvåget, kan både lyd og video optages i ro og mag uden fare for, at blive afsløret, det viser stikprøver af OS X baseret malware til webcam-angreb.
malware såsom OSX/Eleanor, OSX/Crises med flere går efter at spionere mod OS X brugere via deres webcams.

Selvom der kan være en vis fare forbundet ved at bruge sit webcam, bliver det alligevel hyppigt brugt. For eksempel kan man som journalist bruge det til at skype med private kilder, CEO’s kan deltage i forretningsmøder på den anden side af jorden, og i dagligdagen kan private Mac-brugere naturligvis bruge det til at facetime med deres partnere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere