Her er han: Morten Østergaard bliver ny videnskabsminister

Det bliver med Morten Østergaard (R) som videnskabsminister, at Helle Thorning-Schmidt mandag præsenterer landets nye regering. Se her, hvad Danmarks nye it-minister mener om softwarepatenter, DNS-spærring og net-overvågning.

Som ventet bliver de Radikales Morten Østergaard videnskabsminister i den nye regering, som Helle Thorning-Schmidt præsenterer mandag. Men det bliver ikke til noget ministerium for digitalisering, som flere politikere ellers havde luftet tanken om.

Læs også: Rygtet svirrer: Ministerium for digitalisering på vej?

Ifølge DR Nyheder bliver Morten Østergaard en af 23 ministre i en ny regering bestående af Socialdemokraterne, SF og de Radikale.

Som videnskabsminister vil Morten Østergaard have fokus på it som en lønsom investering, har han tidligere fortalt Version2.

»Man vil se en erhvervspolitik, der langt mere målrettet satser på, at bl.a. offentlige it-løsninger – uanset om det er administration eller velfærd – bliver en del af erhvervsfremme, så vi kan få nogle af de løsninger, der virker i Danmark, ud over grænserne,« forklarede han i et interview med Version2.

Partnerskaber mellem det offentlige og private virksomheder er en anden af Morten Østergaards mærkesager.

»Der er i den grad behov for OPP (offentligt-privat partnerskab, red.). Vi har mange dygtige it-videninstituioner og virksomheder på it-området, som for eksempel Katrinebjerg i Aarhus, hvor Google har lavet deres nordeuropæiske udviklingskontor, og vi har en offentlig sektor, der skal introducere ny teknologi. Derfor er offentligt-privat samarbejde den eneste vej frem, hvis vi vil give de virksomheder et eksportpotentiale med de løsninger,« har den nye videnskabsminister tidligere sagt til Version2.

Læs også: Danmarks - måske - kommende videnskabsminister: Her er it-politikken

Morten Østergaard har arbejdet med digital forvaltning i det private firma Dafolo, før han blev valgt til Folketinget.

Som parti går Radikale Venstre ind for åbne standarder, mens partiet er modstander af softwarepatenter, DNS-spærring og netovervågning. Det er endnu uklart, hvordan dette vil udmønte sig i praksis i den nye regering, da Socialdemokraternes tidligere it-ordfører Yildiz Akdogan, som ikke blev genvalgt, har været åben for øget overvågning af danskernes netsurf på biblioteker.

Læs også: Radikale: Begræns it-overvågningen af danskerne nu!

Læs mere om Morten Østergaards holdninger til it ved at følge linksene i denne artikel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere