Ny Version2-gruppe sætter fokus på offentlig digitalisering

Offentlig it kan ikke kun begrænses til de store statslige hjemmesider, hvis visionen om Det Digtiale Danmark skal nås. Det skal en ny gruppe på Version2 være med til at sætte fokus på.

I forbindelse med debatten om kvaliteten af offentlige hjemmesider har Version2's nye blogger, Henrik Hvid Jensen oprettet gruppen Det Digitale Danmarks Lange Hale.

Henrik Hvid Jensen arbejder som projektchef hos Devoteam og er forfatter til bogen "SOA ? Integration som konkurrenceparameter".

Det er ikke nok kun at fokusere isoleret på de store offentlige hjemmesider, hvis ambitionerne om Det Digitale Danmark skal indfris. Henrik Hvid Jensens formål med gruppen er at sætte fokus på, at det er nødvendigt at offentlige data frigives, så de kan bruges af mindre hjemmesider.

»Gruppen er oprettet for at samle støtte til at få frigivet offentlige data, så de kan bruges af mindre hjemmesider.

Hvis det kun er de store dataudbydere, der udbyder deres data, vil den offentlige fællesviden være mangelfuld. Det vil især have konsekvenser for internet-hjemmesider med mindre volumen typisk rettet mod et snævert segment. Men da det netop er disse, der udgør størstedelen af internettet i dag, vil hele grobunden mangle relevant data«, udtaler Henrik Hvid Jensen.

Hensigten er, at alle offentlige data på længere sigt offentliggøres som dataservices, der kan integreres på kryds og tværs.

Udfordringerne er blandt andet finansiering og sikring mod, at data bliver direkte personhenførbare.

»Der skal selvfølgelig skabes et incitament for de enkelte myndigheder, for at de skal bruge kræfter på at frigive data, hvor der måske ikke er et umiddelbart resultat for dem i første omgang. Ligeledes skal der selvfølgelig iværksættes mekanismer, der sikrer, at man ikke kan henføre data til enkeltpersoner. Men det er på ingen måde en uoverkommelig opgave«, slutter Henrik Hvid Jensen.

Du kan besøge gruppen ved at klikke på linket under denne artikel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere