Ny Version2-blogger: Danmark har brug for iværksætter-superhelte

Brug dit netværk og kickstart din egen virksomhed. Det er budskabet fra Anette Nørgaard, udviklerevangelist hos Microsoft, som er ny blogger på Version2.

Det handler om den gode ide, når man skal starte virksomhed op, men selv om det ikke nødvendigvis er let at få den gode ide, så ligger det hårde slid ofte i det administrative arbejde, ifølge Anette Nørgaard, udviklerevangelist hos Microsoft og fra i dag ny blogger på Version2.

»Det er totalt hårdt slid at komme frem men fælles for dem alle ? dem der får succes ? er at de griber chancer, tager imod tilbud, kender ikke til arrogance og ligegyldighed. De er simpelthen i live og i nuet parat til at forfølge deres drøm,« skriver Anette Nørgaard i sit første indlæg.

Ifølge Anette Nørgaard er der dog også samfundsmæssige ting i Danmark, der burde laves om for bedre at understøtte iværksættere. Her tænker hun blandt andet på skattereglerne:

»Hvorfor pokker gør man så meget for at besværliggøre start af virksomhed og det at få kapitalhjælp? Det hænger ikke sammen at vi i DK ikke kan se hvordan skatteregler kan blokere for investeringsmuligheder medmindre man da har en konstellation, der gør, at man er villig til at afgive +10% af sit ejerskab.«

Anette Nørgaard har selv været iværksætter og hjulpet mange spæde firmaer i gang samt startet flere communities. Derfor var det også et stort skift for hende, da hun tog stillingen hos Microsoft.

»Det er faktisk noget af en spændende udfordring for mig at jeg tog et helt almindeligt job i Microsoft. Rollen passer dog perfekt til mine evner, og jeg synes, det er fantastisk, at jeg måske kan påvirke alt det, jeg som iværksætter har tænkt kunne gøres,« siger Anette Nørgaard.

Læs Anettes første blogindlæg her

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Johannes Aagaard

Jeg har meget vanskeligt ved at tage folk og firmaer alvorligt, som anvender stillingsbetegnelsen "evangelist".

Omvendt er det vanskeligt at abstrahere fra, at et firma, som i dén grad er gået fejl af markedet for smartphones og tablets, ikke allerede befinder sig i det hinsides.

 • 0
 • 0
#3 jonas koch

velkommen til. men jeg forstår heller ikke at det skal hedde evangelist... en google søgning på netop det ord giver nogle helt andre associationer (knap så gode må man sige...).

 • 0
 • 0
#5 Daniel Frost

@johannes fortæl istedet hvad du mener titlen skal hedde, og er du overhovedet klar hvad en evangelist laver ? Har du nogensinde mødt Anette ? I såfald, synes du stadig hun ikke bør tages alvorligt ?

Og du hentyder samtidigt til at Microsoft er gået fejl af markedet ift. smartphones og tablets. Hvor er Microsoft gået fejl henne udover at være langsomme med at komme med en telefon ?

 • 0
 • 0
#6 Torsten Holtse

Velkommen til version2! Forbered dig på mange hårde kommentare. Microsoft er ikke ligefrem elsket af størstedelen af brugerne her inde, i hvert fald ikke af de mest højrøstede ;-)

Hvad angår navnet "evangelist" så har jeg altid opfattet det lidt som selvironi fra Microsofts side, hvilket Microsofts bestemt ikke mangler.

 • 0
 • 0
#8 Peter Makholm Blogger

Hvad angår navnet "evangelist" så har jeg altid opfattet det lidt som selvironi fra Microsofts side, hvilket Microsofts bestemt ikke mangler.

Jeg tror primært at det er en koncept der begyndte hos Apple, med Guy Kawasaki og Mike Boich som de første.

I open source-verden opfatter jeg mest at man bruger begreberne advocacy/advocate, men basalt set snakker man om det samme. Open Source Evangelist er dog heller ikke et helt ukendt begreb.

Jeg ser ikke rigtigt Microsofts brug af begrebet som noget særligt. Det er en trend som har gennemsyret hele branchen.

 • 0
 • 0
#9 Mogens Ludvigsen

Jo taaak, iværksætter i Danmark med Patentbureau: Jeg startede for snart 2 år siden, og undrer mig over at jeg - også - skal bruge tid på:

Afgift på skrald - det kostede mig 10 timer at gå fri med breve og kendskab til bøvlede procedurer.. Myndighederne havde oplysningerne, men gad ikke selv bruge tiden og selv erkende, at www.eneret.dk ikke skulle betale.

NEM ID til moms: 'vejledningen' hmm, kræver nogen abstraktion, for at bruge www.skat.dk system til indmeldelse af moms.

Så kære regering - rød som blå - tag jer nu sammen, og lad os bruge tiden på noget produktivt i Danmark

Osv. osv..

God Sommer

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere