Ny version af Skype slagtes af brugerne

6. juli 2017 kl. 12:4011
Ny version af Skype slagtes af brugerne
Illustration: Microsoft.
Brugerne raser og taler om ‘den værste opdatering nogensinde’.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har relanceret Skype med en brugergrænseflade, som minder en hel del om Snapchat.

It-giganten begyndte at udrulle den nye opdatering til iOS- og Android-enheder i juli. Men brugerne er ikke glade.

Flere amerikanske medier, bl.a. The Verge, melder om brugere, som i den grad er på krigsstien, efter at den nye opdatering ramte markedet.

Den nye version er foreløbig ikke rullet ud til pc eller Mac.

»Det værste, jeg har set«

»Det her er den værste opdatering, jeg nogensinde har set. Det er en blanding af at sende en sms og billeder via Snapchat. Skype må ikke blive det nye Snapchat,« tordner en bruger på Microsofts egen feedbackside

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugeren Leif Østlid betegner det nye Skype som ‘for enkelt’ og har problemer med at koble Skype op via Bluetooth efter den nye opdatering. Han er meget afhængig af at bruge Skype som samarbejdsværktøj, når han handler med internationale firmaer gennem sit firma, Elotek Handel.

Funktionaliteter droppet

»I den nye opdatering er mange af funktionaliteterne droppet. Telefonkontakterne og alle handlinger, man kan foretage, er blevet flyttet rundt. Her er Skype gået i Nokias fodspor - helt klart ikke gode nyheder,« konstaterer Leif Østlid.

Ifølge ham har Skype tidligere været let at arbejde med, fordi man har haft gode samarbejdsmuligheder - det har f.eks. været enkelt at overføre filer frem og tilbage mellem kunder.

Dårlig på mobil

Selv om Skype gennem årene er sakket bagud i forhold til konkurrenter som WhatsApp og Facebook Messenger, sætter Microsoft alle sejl til for, at produktet forbliver relevant på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Siden Skype primært har været møntet på pc’er, har de ikke haft en version, som har fungeret specielt godt på mobilplatformene,« skriver Lauren Giret for OnMSFT.

Den amerikanske skribent mener, at Skype, til trods for det forspring, programmet har haft, ikke har kunnet holde trit med resten af verdens it-giganter i moderniseringskapløbet.

Socialt netværk

Nu har Microsoft så arbejdet hårdt på at indhente det tabte.

Det nye Skype er blevet optimeret til mobilbrug, men de fleste, der bruger Skype arbejdsmæssigt, har ikke behov for historik-funktioner, som dem man finder hos f.eks. Facebook, Instagram og Snapchat.

»Der er ingen brugere, der har efterlyst, at Skype skal fungere som socialt netværk,« skriver Giret for OnMSFT.

Den holdning støtter Leif Østlid:

»Efter at opdateringen blev udrullet, er Skype blevet meget tungere at arbejde med. Brugerne har færre valgmuligheder, og mange af de funktioner, man før kunne kontrollere selv, bliver nu styret automatisk i baggrunden. Jeg føler, at Skype er blevet mindre sikkert end tidligere, og den nye funktion som socialt netværk har jeg ikke behov for,« siger han.

Denne artikel strammer fra norske digi.no

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
8. juli 2017 kl. 18:37

Slagtes er nok så meget sagt.

Man kan mene hvad man vil om det ny design - jeg synes selv det appen er hurtigere og mere intuitiv nu end før - og vi har ikke set pc-versionen endnu. Men med opdateringen - der kommer i kølvandet på overgangen til er det ikke Azure? - har man jo lavet et meget fint skel mellem Skype til privat brug på den ene side, og Skype for Business på den anden, som når man tænker over det vel er et ret logisk valgt, set fra producentens synsvinkel, hvor man satser benhårdt på at få flytter folk over på sin platform og væk fra konkurrerenterne.

10
7. juli 2017 kl. 13:52

Vi er rigtigt mange der benytter Skype professionelt. Men da vi ikke er på samme domæne og ikke benytter Office365 kan vi ikke benytte Skype for Business.

9
7. juli 2017 kl. 11:18

Man kan ikke involvere Microsoft. De har ikke nogen eksternt vendte medarbejdere. Vi har forsøgt ved masser af lejligheder at få (erhvervs) support fra Microsoft, og det er ikke muligt. Efter måneders telefon- og emailtagfat med forskellige afdelinger hos MS, ender man hos en af deres partnere som tager penge for supporten.

Eksempler har været sammenblandede logins til Office365, opdatering af Visio desktop app abonnementer fra 2013 til 2016 (da MS overnight fjernede kompatibiliteten imellem Visio 2013 og O365), problemer med søgning i Exchange/Outlook, og det har været ved køb af OS-volumenlicenser.

Vi ønsker af hele hjertet at komme væk fra MS. Kedeligt at have så stor en produktportefølje som kunder bruger af nød og ikke af lyst.

8
7. juli 2017 kl. 10:12

Selvom jeg er fuldstændig enig i at Skype bliver ringere og ringere for hver opdatering, så er det f.... trættende med den "ekstrablad-fisering" som Version2 er inde i. Både med hensyn til overskrifter (hvem sagde Click-bait), men også den totale mangel på research. Ovennævnte overskrift kunne sikkert have været meget rammende med flere kilder og interviews. Og tænk hvis man så havde involveret Microsoft selv. Så kunne det måske have endt i en artikel som rent faktisk kunne bruges til noget.

7
7. juli 2017 kl. 09:39

Grimt setup og placering af ikon mapper under skrivefeltet er tåbelig. Man risikerer med sin store finger at ramme forkert (ved siden af) svar knappen. Fordi de har placeret en knap lige under svar knappen (GPS position). Værst er at man kan ikke se sine kontakter's status. (Offline eller Online, eller busy). Man må håbe de skrotter den eller genopliver den gamle skype setup under andet navn.

6
7. juli 2017 kl. 09:34

'Skype Social'

De kunne jo også bare have valgt af beholde MSN Messenger så der havde de netop et produkt der kunne alt det er "sjove" sociale noget

5
7. juli 2017 kl. 09:20

"Det nye Skype er blevet optimeret til mobilbrug, men de fleste, der bruger Skype arbejdsmæssigt"

De bruger vel forhåbentlig Skype for Business, ikke den private udgave, de har ikke det store at gøre med hinanden på trods af navnet.

4
7. juli 2017 kl. 09:00

Hvordan kan man få Microsoft til at lytte til brugerne og kommme dem i møde ?

Når man prøver at stille et spørgsmål, får man altid et arrogant svar, der antyder, at man ikke ved, hvad det er, man har brug for.

Microsoft ene og alene vide hvad brugerne har behov for !

Nu er SKYPE blevet ødelagt. Jeg er gået over til IMO appen på min iPhone :-(

3
6. juli 2017 kl. 19:15

Forhåbentlig ikke for hårdt...

2
6. juli 2017 kl. 16:45

Hvis de skal lave så meget om, at den bliver ubrugelig for seriøse brugere, kunne de så ikke have lanceret en 'Skype Social' eller lignende som brugerne uden videre kunne bruge parallelt med den gamle? Hvor man gnidningsfrit kunne gå over til den nye (samme login og konto), hvis man synes den dækkede behovet bedre? I stedet for at ændre radikalt på noget, som mange har implementeret i deres hverdag, og som nu pludselig ikke virker som det skal?

1
6. juli 2017 kl. 15:19

Er rystet over deres forsøg på at gøre det til et socialt medie.

Fatter ikke hvorfor de ikke har holdt fokus på det de var gode til. Fremragende voice og video telefoni og har gået efter at forbedre den del i stedet.