Ny version af gratis software holder automatisk alle programmer opdateret

Den nye udgave af Personal Software Inspector fra danske Secunia sørger automatisk for at holde alle tænkelige programmer på computeren opdateret. Tidligere skulle brugeren selv gennem opdateringsprocessen.

Version 3.0 af Personal Software Inspector (PSI) fra Secunia er nu på gaden. Og i forhold til tidligere udgaver er der sket en markant ændring. Nu bliver softwaren på computeren nemlig opdateret helt automatisk.

Tidligere ville PSI give besked til brugeren, når der manglede at blive installeret opdateringer, mens resten så var overladt til brugeren. Software, hvor producenten selv havde sørget for automatisk opdatering, ville dog altid have de seneste patches installeret.

Men nu er processen altså blevet automatiseret for alle de 3.000 softwareproducenter, som PSI holder i ørene.

Samtidigt er brugergrænsefladen blevet simplificeret. Er man interesseret i at stoppe de automatiske opdateringer til udvalgte programmer, er det dog også muligt.

I dag er der fem millioner brugere af PSI verden over, men Secunia håber på at få mange flere brugere af det gratis værktøj fremover, nu hvor det er blevet væsentligt nemmere for brugeren, der som udgangspunkt ikke skal foretage sig noget for altid at have helt frisk-opdateret software på computeren.

Manglende opdateringer af programmer som Adobe Reader, Flash eller Java er blandt hackernes yndlingsvej ind på en computer. Derfor er det afgørende for sikkerheden på maskinen, at man holder alle disse småprogrammer up-to-date.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Deleted User

Secunia PSI er ikke en update checker - men kun en patch checker - se fra deres FAQ - så man slipper ikke helt for at forholde sig til nye versioner. Men dog meget brugbart for mange fx hjemmecomputere!

"Vendors release new versions of a program for many reasons, and many newer releases don't contain security fixes. It is important to understand that the Secunia PSI is not a general update checker, but rather a security patch checker.

The implication of this is that whenever the Secunia PSI offers you an update, that update will fix a specific, known security vulnerability.

In these cases, Secunia recommend that you read the vendor release notes to determine if you prefer to install the update or not. "

God weekend

/Michael

 • 10
 • 1
#5 Morten Lind

Det har jo været sådan på alle distributioner af Linux jeg har set i de seneste 15 år. Jeg har kørt Debian de seneste 10 år, og har på min server en daglig apticron, og på mine desk- og laptops kører jeg jævnligt en "aptitude update; aptitude full-upgrade". Det er simpelthen industrielt stabilt og helt gratis; ikke bare gratis men også frit ;-)

 • 9
 • 5
#6 Nikolaj Bech

I version 2 af PSI kan man også slå til at den skal patche automatisk så funktionen er som sådan ikke ny, men det kan være at den er forbedret, f.eks. kan version 2 ikke auto opdatere VLC.

Umiddelbart virker den største ændring til at være brugergrænsefladen, jeg har dog ikke installeret den endnu. Det virker som den er gjort meget mere simpel og enkel at bruge. Og så at den automatiske opdatering er slået til som standard, det var den ikke tidligere.

 • 0
 • 1
#7 Torben Jensen

Jeg har haft PSI installeret, men den er fjernet igen, oplevede at den åd for mange ressourcer, og det er jo tanken at bruge Windows til andet end at holde øje med opdateringer. Nu bruger jeg istedet SUMO.

Er også bruger af Linux, Debian, både hvad angår Server og Desktop, og for Debian er opdateringer jo intet problem. Kan undre Microsoft aldrig har lavet noget lign.

 • 2
 • 1
#8 Torben Jensen

Jeg har haft PSI installeret, men den er fjernet igen, oplevede at den åd for mange ressourcer, og det er jo tanken at bruge Windows til andet end at holde øje med opdateringer. Nu bruger jeg istedet SUMO.

Er også bruger af Linux, Debian, både hvad angår Server og Desktop, og for Debian er opdateringer jo intet problem. Kan undre Microsoft aldrig har lavet noget lign.

 • 3
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere