Ny version af C++ er klar til ISO-godkendelse efter 8 år

Den nye version af C++ er nu klar til at få det endelige blå stempel. De mange ændringer får Bjarne Stroustrup til at sammenligne det med et helt nyt sprog.

Programmeringssproget C++ er nu klar til at få sin første store opdatering i otte år.

Arbejdsgruppen under standardiseringsorganisationen ISO har nemlig sagt god for det endelige udkast til den nye specifikation, og dermed mangler blot det sidste blå stempel. Det skriver Infoworld.

Den nye version af C++ vil få navnet C++ 2011 og har hidtil haft det lidt mere kryptiske kodenavn C++0x.

Flere af de nye funktioner i C++0x er allerede understøttet af blandt andet compileren GCC og Microsofts Visual Studio, men den nye version gør mere end blot tilføje nye funktioner. Den giver nemlig også udviklere mulighed for at arbejde på nye måder.

Skaberen af den oprindelige version af C++, danske Bjarne Stroustrup, beskriver derfor også den nye version som mere et helt nyt sprog end blot en opdatering.

Læs også: Dansk C++-opfinder: Sådan bliver du en god udvikler

I sin gennemgang af den nye version skriver han således, at han håber, sprogets nye muligheder kan hjælpe udviklere med tænke i anderledes baner med hensyn til softwaredesign om implementering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mikael Kjær

Den nye standard, som endnu kun er delvist implementeret blandt andet af Visual Studio 2010, Clang og GCC 4.6, er ganske praktisk til at forbedre holdbarheden af ens C++ kode og kombinationen af Lambdaer og det nye auto type-inference operator gør biblioteker skrevet i tråd med STL eller boost simplere at arbejde med og koden meget nemmere at læse. Jeg har ikke haft vanvittig meget brug ud af decltype endnu, men det skal nok komme.

Jeg glæder mig til at starte ny udvikling i C++ nu især hvis man kan bruge dele af den nye standard.

Er lidt spændt på hvor lang tid der går før vi får flere af de nye features i hænderne. Det ser dog ud til at C++ bliver opdateret hurtigere nu end det plejede før i tiden (se hvor lang tid det tog før C++98 var rimeligt implementeret).

  • 0
  • 0
#9 Torben Mogensen Blogger

kun 400 sider handler om selve sproget, resten er om standardbiblioteket. I forhold til mere rimelige sprog er det dog en smule absurd.

Til sammenligning er Scheme standarden (http://www.r6rs.org/) 90 sider inklusive en formel semantik, basisbiblioteket, referencer og indeks. Standard ML definitionen (http://mitpress.mit.edu/catalog/item/default.asp?ttype=2&tid=3874) er på 128 sider, også inklusive en formel semantik.

Mig bekendt er der ingen, der nogensinde har lavet en formel semantik for C++.

O.K., C++ er et mere kompliceret sprog end Scheme og SML, men det er vel ikke en kvalitet i sig selv. Men f.eks. C# er ikke bedre. Version 3 af standarden (http://msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/aa336809.aspx) fylder 518 sider.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere