Ny version af browseren Opera klar efter halvandets års tilløb

Version 12 af den norske browser Opera bliver nu lanceret. Nyhederne omfatter understøttelse af hardware-accelereret grafik og adgang til webkameraet.

Mens Chrome og Firefox skifter versionnumre i tide og utide, holder norske Opera fast i en mere konservativ opdateringscyklus.

Når version 12 af Opera-browseren nu er klar, er det således 18 måneder efter, at version 11 var klar. Til gengæld er der så mere nyt at byde på ved hvert nummerskift. Det skriver Digi.no.

Blandt andet har Opera-folkene bygget understøttelse af webkamera ind i browseren, så en webside kan tilgå kameraet, for eksempel hvis man ønsker lynhurtigt at få taget et profilbillede og knyttet det til en konto hos en webtjeneste.

Browseren får fuld hardwareunderstøttelse af grafik, men funktionen er ikke slået til som standard. Og Do Not Track-standarden fra USA's datamyndigheder er nu også bygget ind i Opera, så det er nemt at afvise websiders forsøg på at plante cookies, der skal registrere brugerens adfærd på nettet.

Selvom de norske Opera-udviklere er kommet først med mange nyskabelser, som siden er kopieret af andre - for eksempel faneblade og pop-up-blokering - er der også teknologi, som Opera ’låner’ fra andre.

Således får Opera nu skilt udvidelser ud i en selvstændig proces, så det ikke river hele browseren ned, hvis for eksempel Flash fryser. Det trick er kendt fra andre browsere allerede.

Læs mere om de nye funktioner og download browseren til Windows, Mac eller Linux på Operas hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere