

Det første glimt af fremtidens regulering af kunstig intelligens kom, da EU-Kommissionen den 21. april sidste år sendte et udkast til den omdiskuterede AI Act ud i verden.
Der er nemlig fart på innovationen, og derfor mener Bruxelles politikere, der er behov for, at medlemslandene i fællesskab fører kontrol med udviklingen af intelligente systemer.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Der er nuancering i formulering "professionelle udviklere, distributører, importørere". Man kan have en personlig titel af professionel udvikler. Man kan ikke have en personlig titel af distributører eller importør(ikke en der giver juridisk mening). Det vil næsten altid være CVR (Juridisk enhed) for import-eksport-distributører der er juridisk ansvarlig i forhold til en kvalitetsparameter og ikke CPR(Privat). Jeg kan tage fejl her. Byd endelig ind. Tror ikke, jeg proffesionelt ville overveje, at købe noget fra en 'privat' distributør-importør-eksportør. Så hvad eller hvem er de der 'professionelle udviklere' egentlig for en fisk, i har gang i ,med den lovgivning, i en juridisk kontekst?
- more_vert
- insert_linkKopier link
"Man har også specificeret, at loven ikke skal gøre sig gældende i forsknings- og udviklingssammenhænge. Ligeledes fremgår det nu eksplicit af forslaget, at AI Act ikke vil gælde AI systemer, som vedrører national sikkerhed, forsvar og militære formål."
Som i overhovedet? Skal de områder bare være lovløst land?
Fy for pokker! Jeg får myrekryb.
"Med den nye version lovteksten foreslår Rådet, at AI Act skal gælde for alle professionelle udviklere, distributører, importørere og brugere af AI-systemer i EU. "
Skal gælde for udviklere, men ikke i udviklingssammenhænge? Her har jeg brug for en forklaring.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hej Anne-marie, AI systemer, som vedrører national sikkerhed, forsvar og militær (for)bliver lovløst land som det ser ud lige nu. Men der mangler stadig mange lovforhandlinger og der er røster, som argumenterer for at man er nødt til - i den ene eller anden EU-lovgivning - at forholde sig til netop dét spørgsmål. Jeg må dog indrømme overfor dig, at det er en diskussion som jeg ikke har dykket grundigt ned i (endnu. Jeg skriver den på blokken).
Ang. sidste spørgsmål, så gælder loven ikke i udviklingsstadiet. Det er først når man sætter sin model i produktion, at loven træder i kraft. Så man kan gøre hvad man vil indtil dét øjeblik hvor man slipper modellen løs i verden/på andre mennesker. Så snart man gør det, så skal model, dokumentation, safeguards, mv. leve op til lovgivningen. Hvis man f.eks. ikke har udarbejdet dokumentation inden man sætter modellen i produktion, så er man pr default non-complient, hvormed den relevante myndighed (måske Datatilsynet, det er fortsat uklart) kan give bødestraf, udstede påbud, mv.
Er der noget indikation på hvordan og hvor meget dokumentation der skal til før en model kan blive comlient?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Tak for uddybning, Therese.
Jeg synes slet ikke, det lyder godt. Det lyder nærmest uhyggeligt :-(
- more_vert
- insert_linkKopier link