Ny vejledning: Sådan sikrer du dig mod cyberangreb

Illustration: leowolfert/Bigstock
Målrettede angreb er en reel trussel mod danske virksomheder og offentlige institutioner. En ny vejledning skal hjælpe med at beskytte mod angrebene.

Samtidig med, at borgerne skal bruge mindre papir og møde sjældnere op på rådhuset i takt med digitaliseringen, så er offentlige myndigheder i stigende grad mål for it-baserede angreb. Nu har Center for Cybersikkerhed frigivet en ny vejledning til både offentlige institutioner og virksomheder.

»Cybertruslen mod Danmark er reel. Fokus på cybersikkerhed er derfor en nødvendighed for samfundet. I takt med, at internettet er blevet hvermandseje, er truslen fra cyberspace uhyre nærværende og konkret for både private virksomheder og offentlige myndigheder,« udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen ifølge en pressemeddelelse.

Vejledningen indeholder syv punkter, som ledelsen med ansvaret for it-sikkerheden bør implementere for at sikre organisationen mod de målrettede trusler.

Punkterne spænder over både de organisatoriske ændringer, såsom at forankre it-sikkerhed på øverste plan i ledelsen, til mere tekniske tiltag som eksempelvis at implementere teknologier til positivlister over godkendte applikationer, som kan køre på pc'er og netværk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Secher Jarlskov

Jeg er vild med at politikerne nu vil til at bruge tid og penge på at uddanne danskerne omkring hvordan de kan passe på cyberangreb - alt imens de giver NSA og andre fri adgang til vores data... Makes sense!

En langt bedre ide ville være at fortælle virksomhederne hvordan de kunne sikre sig imod den industrispionage, som politikerne selv har tilladt sker.

Men altid godt med lidt råd fra statslig side - specielt lige efter at de selv har testet statens kundskaber på området og stort set dumpet alle fra en side af :)

Når man så læser dokumentet kan man ikke undgå at smile og tænke på staklerne bag NemID gentagne gange, som f.eks. når der står under "Køreplanens andet skridt: Den rette tekniske kompetence"

{quote]
Det er dog vigtigt, at den enkelte organisation selv tager ansvaret for sikkerheden, også selvom opgaven er uddelegeret til andre.
[/quote]

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere