Ny undersøgelse: Kvantecomputer slår ikke konventionel pc

Under bestemte forhold er den kommercielle kvantecomputer D-Wave Two ikke hurtigere end en almindelig stationær.

I nogle test viser det sig, at den kommercielle kvantecomputer D-Wave Two ikke har en bedre ydeevne end en almindelig stationær computer. Det skriver BBC.

Et forskerhold har givet kvantecomputeren en række tilfældige regneopgaver og samtidig har holdet givet en stationær computer med en optimeret algoritme selvsamme opgaver.

Det er grundlaget for en sammenligning, der viser at den 15 millioner dollar dyre computer ikke bruger kvantemekanikker til at regne hurtigere end en almindelig computer.

Holdet undersøgte dog kun én bestemt type regneopgave, og det er meget muligt, at D-Wave Two slår almindelige computer i andre opgaver.

Resultaterne er dog endnu ikke blevet peerreviewed og forskningsresultaterne er derfor endnu ikke endegyldigt bekræftet. Ifølge holdet bag D-Wave er opgaverne heller ikke af den type, hvor kvantecomputere har den store fordel.

Andre undersøgelser har vist at kvantecomputeren er langt hurtigere til visse opgaver. Sidste år udgav Catherine McGeoch fra Amherst College i Massachusetts forskningsresultater, der demonstrerede, at kvantecomputeren er 3,600 hurtigere end konventionelle computere til visse opgaver.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere