Ny undersøgelse: Flere stater støtter hackere i udnyttelse af nuldagssårbarheder

Illustration: Andrey Khokhlov/Bigstock
Det er ikke længere forbeholdt Kina, Rusland og USA at støtte hacking-grupper, der undernytter nuldagsårbarheder. En ny undersøgelse viser, at flere lande giver sig i kast med at støtte sådanne operationer.

Udnyttelse af nuldagssårbarheder er ofte forbundet med hackergrupper, der er støttet af enten USA eller Kina. Det skriver Wired.

Det er ifølge en ny undersøgelse ikke længere er tilfældet. Her er der nemlig en hel række nationer repræsenteret som lande, der har støttet hacking-aktiviteter ved at udnytte nuldagssårbarheder.

Læs også: Hackere i stort angreb på kinesiske myndigheders VPN-servere

Fireeye har lavet en tidslinje, der viser angrebene og deres forbindelseslande.

Det er også Fireeye, der har analyseret data fra de sidste 7 år med data fra andre research-organisationer, herunder Google Project Zero.

Man har fundet frem til i alt 55 angreb, der kan kobles til statsstøttede angreb via nuldagssårbarheder.

Flere nationer bliver forbundet med angreb på nuldagssårbarheder

Det fremgår, at lande som Frankrig, Israel, Usbekistan, Nordkorea og De Forenede Arabiske Emirater alle er blevet forbundet med angreb af denne art i løbet af de sidste år.

Undersøgelsen viser også, at både Kina og Rusland i løbet af de sidste år har skiftet taktik og er rykket over til andre teknikker, der ofte er mere effektive og lettere at nægte kendskab til – eksempelvis phishing.

Læs også: Google sendte 40.000 advarsler om statsstøttede hackerangreb ud i 2019

Fireeye medgiver, at der selvfølgelig er sårbarheder, der ikke er blevet afsløret, og at der ikke er tale om det ’fulde billede’, men snarere et indblik over de kendte sårbarheders fordeling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere