Ny undersøgelse: Elendig datakvalitet står i vejen for forretningsudvikling

Det kan være et alvorligt problem at have en laissez-faire holdning til datakvalitet i sin virksomhed ifølge analysebureauet 451 Research.

Fejlbehæftede data er et udbredt problem for virksomheder, der vil forstå forretningen bedre - og finde på nye forretningsideer. Det sker blandt andet, fordi kommunikationen brister mellem topchefer og it-afdelinger ifølge analysebureauet 451 Research. De konkluderer i en ny rapport, at der er brug for en Chief Data Officer i virksomhederne for at koordinere indsatsen. Det skriver Blomberg.

»Alt for ofte bliver it-ledere forelsket i konceptet om big data uden at forholde sig kritisk til kvaliteten. Denne rapport afslører de forretningsmæssige omkostninger ved en sådan forglemmelse,« fortæller manden bag rapporten Carl Lehmann, der er research manager hos amerikanske 451 Research.

Kun 40 pct. af topchefer og data scientists har tiltro til sin virksomheds data. 94 pct. af de adspurgte sagde, at de er helt bevidste om, at den dårlige datakvalitet påvirker deres forretning negativt.

Data migration er en af de store syndere, når det kommer til datakvalitet. Sådan svarer næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen. Desuden har den øgede anvendelse af data scientists skabt en flaskehals for mange virksomheder, hvor de bruger 90 pct. af tiden på at sortere i den massive mængde rå data, der produceres.

Lige store dele af de adspurgte svarede, at de brugte enten en automatiseret eller manuel fremgangsmetode til at sortere i data. Den ligegyldige attitude og forældede metoder er et alvorligt problem ifølge Lehmann. Det understreges også af, at 81 pct. svarede, at de bruger dataanalyse til at afsløre nye muligheder for fortjeneste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Martin Storgaard

Denne artikel bære meget præg af at den fra Bloomberg, så det kunne være meget interessant og høre hvordan det ser ud i Danmark?

I Danmark prøver de offentlige at stille en masse data tilgængelig. Hvordan er kvaliteten på dette?

opendata.dk
aws.dk (kortforsyningen.dk)
virk.dk
miljoeportal.dk

Og jeg har helt sikker glemt en lang række leverandører

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017