Ny undersøgelse: Elendig datakvalitet står i vejen for forretningsudvikling

Det kan være et alvorligt problem at have en laissez-faire holdning til datakvalitet i sin virksomhed ifølge analysebureauet 451 Research.

Fejlbehæftede data er et udbredt problem for virksomheder, der vil forstå forretningen bedre - og finde på nye forretningsideer. Det sker blandt andet, fordi kommunikationen brister mellem topchefer og it-afdelinger ifølge analysebureauet 451 Research. De konkluderer i en ny rapport, at der er brug for en Chief Data Officer i virksomhederne for at koordinere indsatsen. Det skriver Blomberg.

»Alt for ofte bliver it-ledere forelsket i konceptet om big data uden at forholde sig kritisk til kvaliteten. Denne rapport afslører de forretningsmæssige omkostninger ved en sådan forglemmelse,« fortæller manden bag rapporten Carl Lehmann, der er research manager hos amerikanske 451 Research.

Kun 40 pct. af topchefer og data scientists har tiltro til sin virksomheds data. 94 pct. af de adspurgte sagde, at de er helt bevidste om, at den dårlige datakvalitet påvirker deres forretning negativt.

Data migration er en af de store syndere, når det kommer til datakvalitet. Sådan svarer næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen. Desuden har den øgede anvendelse af data scientists skabt en flaskehals for mange virksomheder, hvor de bruger 90 pct. af tiden på at sortere i den massive mængde rå data, der produceres.

Lige store dele af de adspurgte svarede, at de brugte enten en automatiseret eller manuel fremgangsmetode til at sortere i data. Den ligegyldige attitude og forældede metoder er et alvorligt problem ifølge Lehmann. Det understreges også af, at 81 pct. svarede, at de bruger dataanalyse til at afsløre nye muligheder for fortjeneste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Martin Storgaard

Denne artikel bære meget præg af at den fra Bloomberg, så det kunne være meget interessant og høre hvordan det ser ud i Danmark?

I Danmark prøver de offentlige at stille en masse data tilgængelig. Hvordan er kvaliteten på dette?

opendata.dk
aws.dk (kortforsyningen.dk)
virk.dk
miljoeportal.dk

Og jeg har helt sikker glemt en lang række leverandører

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017