Ny udnyttelse af hul i Apples Quicktime

Hackere har udgivet et nyt såkaldt exploit, der udnytter sikkerhedshul i Apples medieafspiller Quicktime.

Det bliver lettere og lettere for hackere at udnytte sikkerhedshuller i diverse pc-produkter. Så snart hullerne opdages, går hackerne i gang med udvikling af såkaldte exploits, der gør det endnu lettere for andre at udnytte de usikre systemer.

Denne gang er det et kendt sikkerhedshul i Apples medieafspiller Quicktime, hvor der er udviklet et nyt exploit, oplyser det danske it-sikkerhedsfirma CSIS.

Der er endnu ikke nogen rettelse til rådighed fra Apple til hullet.

Peter Kruse fra CSIS gør opmærksom på, at sikkerhedshuller i Quicktime allerede er indarbejdet i flere forskellige kendte hackerværktøjer, hvilket øger sandsynligheden for at hullet vil blive udnyttet.

Rent teknisk er der tale om et buffer overflow, og sårbarheden kan udnyttes igennem Quicktime version 7.2 og 7.3 under Windows Vista og XP. Ældre versioner er sandsynligvis også sårbare, oplyser CSIS.

CSIS anbefaler at brugere af Quicktime udviser særlig forsigtighed med at følge links der modtages i spammails eller over Instant Messenger, eller i det hele taget surfe på websider, man ikke har tillid til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere