Ny udgave af Firefox blokerer automatisk afspilning af larmende videoer

Illustration: Mozilla Firefox
Den nyeste udgave af Firefox indeholder funktionalitet, som blokerer automatisk afspilning af video med lyd på websider

Mozilla Firefox 66.0 er blevet udgivet og indeholder en ny funktion, som kan blokere for videoer, der automatisk starter og afspiller lyd.

I et blogindlæg om opdateringen, skriver Mozilla at funktionen, som vil blive rullet ud til brugerne løbende, i udgangspunktet kun blokerer videoer med lyd. Derfor kommer den nye funktion ikke til at ramme sider som Facebook og Twitter, som har automatisk afspilning af video, men som i udgangspunktet spiller dem lydløst.

Læs også: Ny Firefox vil anbefale browser-plugins baseret på, hvordan du bruger internettet

Hvis man alligevel har lyst til at se videoen, kan man trykke play og få den afspillet som normalt.

Sider som Youtube og Netflix vil ifølge Mozilla kunne spille video kontinuerligt, når man først har trykket play, men hvis man vil have autoplay på den første video man ser, skal man tilføje siden til sin whitelist.

Opdateringen indeholder også en række andre features, blandt andet søgning i flere åbne tabs på én gang, og scroll-anchoring, som skal forhindre, at man mister sin plads på siden, når en reklame eller et billede hentes ind, efter man allerede er i gang med at læse indholdet på siden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Min blocker er holdt op med at forhindre sider som Ekstra Bladet i at starte deres, ofte larmende videoklip i deres artikler, så det vil passe mig fint hvis firefox nu forhindrer det.

  • 1
  • 0
#4 Christian Nobel

Hvis du blocker ads, hvordan betaler du så for den vare du konsumerer ?

Man kan sagtens lægge annoncer på en hjemmeside som dels ikke generer brugeren, dels ikke sporer en - det fordrer bare man selv aktivt gør noget, hvilket der er flere lokalaviser der gør.

Dernæst forventer du vel heller ikke at der pludselig brøler musik op i hovedet på dig hvis du åbner en Metroexpress i en stillekupe?

  • 6
  • 0
#5 Deleted User

Din blocker ? Hvis du blocker ads, hvordan betaler du så for den vare du konsumerer ?

Så når jeg går på restaurant så kan restauranten også godt forlange at jeg skal spise alt på tallerkenen ?

Jeg har blokeret for reklamer på EB lige siden den dag hvor jeg sad en sen aftenstund og en autostartende reklame for 3 mobile var det vist, fyrede et ordentligt tordenskrald af.

Tidligere på aftenen havde jeg haft skruet en smule op for lyden for at høre noget som jeg selv havde valgt så jeg blev ret forskrækket.

Hvis de går tilbage til statiske reklamer, så skal jeg gerne fjerne min adblocker, men når deres side blinker og dytter værre end en flippermaskine man har fået tændt helt af, så længe vil jeg blokere alt.

Det har også den positive effekt at siden hentes meget hurtigere og at man rent faktisk kan koncentrere sig om at læse det der skrives uden at der blinkes, dyttes og skrald'es hele tiden.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere