Ny udgave af Chrome slukker for flash-indhold for at spare strøm

8 kommentarer.  Hop til debatten
Ny udgave af Chrome slukker for flash-indhold for at spare strøm
Illustration: Torben R. Simonsen.
Den kommende udgave af Chrome-browseren vil deaktivere flash-indhold, der ‘ikke er centralt’ for brugeroplevelsen for at forlænge batteritiden på bærbare computere. Endnu en måde, hvorpå Google at styre, hvilket indhold brugere skal se, lyder kritikken.
8. juni 2015 kl. 13:18
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den næste udgave af Chrome vil være ekstra strømbesparende til glæde for brugere af bærbare enheder, som vil få ekstra trådløs surfing-tid. Men den kommende opdatering møde også kritik, fordi det i lige så høj grad kommer virksomheden selv til gode.

Det skriver Infoworld.

Konkret vil den nye funktionalitet, der vil være slået til som default, på ‘intelligent vis’ slukke for flash-baseret indhold, der ikke er centralt for oplevelsen af en given side. Det indhold skal brugeren aktivt sætte i gang.

Dermed bruger browseren ikke helt så meget energi og kan derfor surfe længere tid på nettet, hvilket også blev introduceret i Safari-browseren, der følger med OS X Mavericks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det ‘ikke-centrale’ flash-baserede indhold udgøres ofte af reklamer, der som bekendt er blandt Googles allervigtigste indtægtskilder. Dermed er den funktionalitet blot endnu et instrument, der giver søge-giganten mere magt over, hvad brugere af internettet skal se - pakket ind i en løsning, der markedsføres som fordelagtig for forbrugeren, lyder kritikken.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
9. juni 2015 kl. 15:18

Det er helt fint med mig. Jeg har alligevel sat plugins til Click to Play i både Firefox og Chrome.

Siden Youtube gik til HTML5 har jeg aldrig haft rigtig brug for Flash.

7
9. juni 2015 kl. 15:04

... og Safari er også generelt langt mere batteribesparende end Firefox og Chrome.

6
9. juni 2015 kl. 09:13

Nu er artiklen jo ikke ligefrem voldsomt rig på detaljer, men mon ikke det drejer sig om, at Flash, der ikke vises i det aktuelle browservindue, ikke aktiveres? Altså svarende til funktionaliteten i bla. IE, der ikke henter billeder på en hjemmeside før de er synlige i browseren?

5
8. juni 2015 kl. 23:31

Der er jo udvidelser der kan blokere reklamer og flash mm.. Hvis det gør en reel forskel på strømforbruget, så er det da kun et +?

Er dog en glad Firefox bruger :)

4
8. juni 2015 kl. 16:01

Jeg har ikke haft flash og java på min computer i et års tid. Det virker fint.

3
8. juni 2015 kl. 13:47

Flash skal bare ud! Jeg vil da også være træt af, at der ikke pludselig blæser en reklame ud i rummet, fordi jeg kommer til at holde musen over et reklamebanner. Som standard har jeg flash slået fra. Jeg har ingen ad block, men blokering af Flash tager det som generer mig mest. Dertil kommer en blokering af trackers.

2
8. juni 2015 kl. 13:40

Det kan alligevel ikke retfærdiggøres at bruge Flash til reklamer. Billeder (evt. animerede) og/eller tekst kan være rigeligt forstyrrende.

1
8. juni 2015 kl. 13:27

Jeg har som standard bedt flash om at holde sig væk da jeg selv vil bestemme hvad der skal ske på en given hjemmeside.

Jeg har ikke Google chrome og vil under ingen omstændigheder have den da jeg ikke stoler på Google i almindelighed.