Ny uddannelse i spiludvikling skal sikre mere dansk arbejdskraft i danske spilvirksomheder

Illustration: Dean Drobot/Bigstock
Grenaa, som med egne ord er Danmarks hovedstad for spiludvikling, udbygger spiludvikler-brandet med en ny uddannelse.

Erhvervsakademi Dania i Grenaa - også kendt som Dania Games - opretter fra februar en såkaldt bachelor top-up i softwareudvikling til datamatikeruddannelsen. Det skriver DR Østjylland.

Uddannelsen skal sikre de kompetencer, som danske spilvirksomheder efterspørger - for eksempel at nyuddannede kan gå direkte ind i produktioner. Datamatikeruddannelse tager to år, mens den nye top-up i softwareudvikling tager halvandet år, og det betyder, at de studerende med den kombi samlet set vil få en professionsbachelor med fokus på spiludvikling.

I spilvirksomheden Funday Factory i Aarhus ansætter direktør Kristian Bang Nørgaard, som DR Østjylland har snakket med, normalt mest udenlandske medarbejdere, når han skal finde kvalificeret arbejdskraft. Men det kan den nye uddannelse måske lave om på.

»Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg ikke kommer til at kigge til udlandet, men det betyder absolut, at vi forhåbentlig får en kombination af superskarpe danske folk og superskarpe udenlandske folk,« siger Kristian Bang Nørgaard til DR Østjylland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder