Ny uddannelse i spiludvikling skal sikre mere dansk arbejdskraft i danske spilvirksomheder

Illustration: Dean Drobot/Bigstock
Grenaa, som med egne ord er Danmarks hovedstad for spiludvikling, udbygger spiludvikler-brandet med en ny uddannelse.

Erhvervsakademi Dania i Grenaa - også kendt som Dania Games - opretter fra februar en såkaldt bachelor top-up i softwareudvikling til datamatikeruddannelsen. Det skriver DR Østjylland.

Uddannelsen skal sikre de kompetencer, som danske spilvirksomheder efterspørger - for eksempel at nyuddannede kan gå direkte ind i produktioner. Datamatikeruddannelse tager to år, mens den nye top-up i softwareudvikling tager halvandet år, og det betyder, at de studerende med den kombi samlet set vil få en professionsbachelor med fokus på spiludvikling.

I spilvirksomheden Funday Factory i Aarhus ansætter direktør Kristian Bang Nørgaard, som DR Østjylland har snakket med, normalt mest udenlandske medarbejdere, når han skal finde kvalificeret arbejdskraft. Men det kan den nye uddannelse måske lave om på.

»Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg ikke kommer til at kigge til udlandet, men det betyder absolut, at vi forhåbentlig får en kombination af superskarpe danske folk og superskarpe udenlandske folk,« siger Kristian Bang Nørgaard til DR Østjylland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere