Ny Ubuntu får officiel understøttelse af det hærdede ZFS filsystem

Illustration:
ZFS bliver en officiel del af den kommende LTS-udgave af Ubuntu Linux.

Den kommende LTS-udgave af Ubuntu vil som standard inkludere filsystemet ZFS. Det skal blandt andet bruges til at understøtte containers, skriver Canonicals Dustin Kirkland i et blogindlæg.

ZFS blev oprindeligt udviklet som et hårdført storage-filsystem af Sun Microsystems til at sikre store mængder data mod datatab ved at have indbygget en række af de funktioner, der er standard i moderne storagesystemer.

Blandt andet tjekker ZFS integriteten af data, hver gang en datablok bliver tilgået af systemet, og systemet kan reparere beskadigede data automatisk. Derudover har det indbygget funktioner til snapshots og komprimering.

Det gør det ifølge Dustin Kirkland velegnet som filsystem, hvis man arbejder med containers, og vælger man ZFS i den nye Ubuntu vil funktionerne i filsystemet eksempelvis gøre det hurtigere at starte en ny container op.

Den nuværende Ubuntu har understøttelse af ZFS, men der er ikke decideret support fra Canonical. Det kommer der nu, hvor den bliver en del af Ubuntu 16.04, som er én af Canonicals Long Term Support-udgaver, LTS.

Der kan dog være visse ulemper ved at benytte ZFS, påpeger Ars Technica. Integritetstjekket kræver en del hukommelse, og kan lægge beslag på op mod én gigabyte RAM for hver TB storage med ZFS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017