Ny tysk hackergruppe følger op på succesfuldt DDoS-angreb med subtil afpresning

Illustration: leowolfert/Bigstock
XMR Squad lagde bl.a. eBays pakkesystem ned i to timer og sendte en regning på 2.000 kr.

Tyskland er ramt af en epidemi af DDoS afpresningsforsøg, men virksomheder og hackere undrer sig over det nyeste skud på stammen, hvor hackerne ikke krævede betaling i Bitcoins. Det skriver Bleeping Computer.

DHL, Hermes, flere andre virksomheder og et politikontor blev slået ud af angreb i sidste uge, hvorefter de modtog overraskende høflige mails fra de kriminelle bagmænd.

Beskederne fra hackergruppen XMR Squad indeholdt en faktura på 2000 kr. til betaling i euro for at 'teste deres DDoS afværge system'. Der blev ikke nævnt nogen trussel om at fortsætte angrebene, såfremt regningen ikke bliver betalt.

Læs også: Center for cybersikkerhed: DDoS udgør alvorligste trussel mod teletjenester

Sikkerhedseksperter latterliggjorde hackergruppen gennem Twitter for deres tyndbenede afpresningsstrategi, men DDoS-angrebet var både velplaceret og potent, udtaler sikkerhedsvirksomheden Radware til Bleeping Computer.

XMR Squad erklærer på Twitter, at de er et russisk foretagende, og en tysk journalist, der har været i telefonisk kontakt med gruppen, udtaler, at personen talte perfekt tysk med en mindre russisk accent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere