Ny trend: Udvikl Android-applikationer med Scala

Java, JRuby og Groovy er ved at blive skubbet ud til fordel for Scala, når der skal bygges Android-applikationer.

Scala er bliver stadig mere populært til at udvikle Android-applikationer med.

»Der er et voksende fællesskab af mennesker, [som udvikler] med Scala,« udtaler Scala-eksperten Mike Burns fra udviklingshuset Thoughtbot, til Inforworld.

Eksempelvis er medlemmer af Boston Android Developers Group nu ifølge Mike Burns begyndt at benytte Scala til at udvikle Android-applikationer med,

»Med Scala kan du skrive koden hurtigere og dele koden lettere, end du kan i Java,« udtaler han.

Scalas grundlægger Martin Odersky er enig.

»Jeg kan bekræfte, hvad han siger: Scala er et attraktiv udviklingssprog til Android. I den forbindelse vil jeg også gerne nævne, at der findes et værktøj i form af et Android plug-in til SBT, Scalas ’standard build tool’,« udtaler han.

I et blog-indlæg, skriver Mike Burns, at "Scala kan opfattes som et bedre Java. For det første behøver du ikke så mange semikoloner. Men Scala giver dig også kraften til moderne abstraktioner. ’Traits, implicits, type-checked null, blocks’ - alt, hvad du virkelig har brug for, for at få gennemført noget solid kodning," skriver han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lasse Lindgård

Hvilke værktøjer bruger du?

Sidst jeg kiggede på det synes jeg ikke at det var inden for rækkevidde at få eclipse's scala ide og googles android plugin til at tale ordenligt sammen. Proguard virker vist heller ikke rigtigt med scala?

Scala er hyggeligt nok, men jeg synes at produktivitetsgevinsten går lidt af fløjten, hvis man ender med at sidde med vi og en command prompt.

  • 0
  • 0
Carsten Sørensen

Det er korrekt, at det tidligere var lidt bøvlet at lave Scala på Android i Eclipse. Jeg ønskede også at gøre det på den måde, så jeg lavede en Eclipse-plugin, som binder tingene sammen. Den findes på http://code.google.com/p/treeshaker/

ProGuard synes jeg virker fint med Scala og Android. Den meget udbredte SBT-løsning benytter netop ProGuard til at udføre det samme job som Treeshaker.

Hensigten med de to tilgangsvinkler er at udtrække dele af Scalas omfattende framework, som programmet kræver, da Android SDK'et værktøjer ellers knækker under vægten af hele frameworket. Treeshaker er noget hurtigere end ProGuard til den opgave. Til gengæld er ProGuard suverænt til at rydde ud i .class-filer og metoder som ikke behøves, så resultatet bliver meget mindre end med Treeshaker. Men man kan altid køre ProGuard inden man udgiver sin .apk, og få gevinsten på den måde.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for med Scala 2.9, er frameworket blevet så stort, at selv med Treeshaker, knækker Androids værktøjer så snart man bevæger sig udover meget simple programmer, pga. af store interne afhængigheder.

Så lige nu hedder det Scala 2.8 for mit vedkommende, og det er sådan set også godt nok. Jeg brygger dog på en løsning, så man kan arbejde med Scala 2.9 på Android i Eclipse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere