Ny test: Antivirus-software taber kampen mod hackerne

Truslen fra malware er nu så kompleks, at nogle antivirusprogrammer kun fangede halvdelen af malware-eksemplerne. Det viser en ny test, der kårer Trend Micro som bedste produkt, og Microsofts gratis løsning som den hurtigste.

Antivirus-beskyttelse er et svært marked at navigere i for kunderne, som må stå model til mange glittede marketing-lovprisninger fra producenterne.

Samtidigt er en grundig test af produkterne en tidskrævende og kompliceret omgang, som de færreste har mod på. En af undtagelserne er firmaet NSS Labs, der løbende sammenligner antivirus-produkter. Og det seneste resultat af denne test viste en foruroligende tendens.

Andelen af malware-eksempler, som antivirus-pakkerne opfangede og uskadeliggjorde, er faldet markant.

Vinderen i den seneste test blev Trend Micro, som fangede 90,1 procent af malwaren, mens samme produkt i en test for et år siden var oppe på 96,4 procent. Og tendensen var generelt den samme over hele linjen. Værst klarede AVG Antivirus sig, med en træfsikkerhed på kun 54,8 procent.

Konklusionen af testen blev en anbefaling af Trend Micro, McAfee og F-secure, mens det blev til en advarsel mod produkterne fra Eset og AVG. Microsofts gratis Security Essentials lå midt i feltet, hvad angår beskyttelse mod malware og exploits.

Men i testen blev antivirus-pakkernes indflydelse på computerens hastighed også undersøgt grundigt. Og her kom Microsofts løsning ud som den bedste. For eksempel tog det to sekunder længere tid at boote en Windows-computer fra kold med Security Essentials installeret. Alle andre produkter i testen, bortset fra Trend Micros, lagde til sammenligning mellem 17 og 36 sekunder oven i opstartstiden.

Antivirus-produkterne, der blev testet, var forbruger-udgaverne, og hvis et firma havde både en gratis og en betalt version, som for eksempel AVG, var det betalings-versionen, der blev brugt.

Læs hele testen her (pdf)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jesper Kristensen

Nu har vi før set NSS Labs bruge undersøgelsesmetoder, der er særligt fordelagtige for dem der har betalt undersøgelsen. Jeg siger ikke at det er sket her, men det kunne da være interessant at vide om der var nogen bestemt antivirus-leverandør, der har bestilt denne undersøgelse.

 • 0
 • 0
#5 Niels Dybdahl

@Christian:

Jeg mener det jeg skriver: Man kan jo ikke sælge noget som lader 10% af alle virus komme igennem. Og det indtryk vil en potentiel kunde få af det bedste af de testede antivirusprogrammer, hvis kunden læser rapporten.

Men selvfølgelig har NSS labs ikke testet med alle virus eller virustyper i hele verden.

 • 0
 • 0
#6 Niels Dybdahl

Eller hvis man nu tager "vinderen" Trend Micros egne ord fra deres hjemmeside:

you’ll never have to worry about viruses, identity thieves or web threats again.

og sammenholder det med testresultatet som viste at de lod 10% af de testede virus igennem. Disse virus hører sandsynligvis til de mest kendte. Hvis NSS labs udvidede mængden af testede virustyper, ville der sikkert slippe en væsentligt højere andel igennem. Hvordan kan Trend Micro så love at man aldrig mere skal bekymre sig om virus?

 • 0
 • 0
#7 Jesper Mørch

Hvordan kan Trend Micro så love at man aldrig mere skal bekymre sig om virus?

Jeg tror ikke man skal lægge alverden i forskellige marketing-afdelingers salgs-gas... Visse IT-folk kan måske huske at "nu ville alt blive hurtigere, sjovere og meget mere sikkert" - selvom ressourcekravet var ca. 4 gange højere for en marginalt bedre (men meget flottere) oplevelse. Det er ca. 15 år siden nu... Personligt syntes jeg hverken computeren kørte hurtigere eller blev mere sikker (eller stabil) af den "opgradering"... Ikke engang med 16 MB RAM (og det var en pæn klat dengang)

 • 0
 • 0
#10 Niels Dybdahl

Der er et link til rapporten i artiklen. Men Kaspersky blev testet og blev 3. dårligst med 71,3% Så jeg håber at du ikke nøjes med at stole på Kaspersky, men også bruger andre metoder til at beskytte din PC og dine data.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere