Ny terrorpakke afsløres i dag: 150 mio. til it og analyser hos PET og politiet

Regeringen er på vej med en ny terrorpakke, hvor der skal bruges én milliard kroner på blandt andet at styrke PET og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Regeringen fremsætter torsdag eftermiddag en ny terrorpakke med 12 konkrete indsatspunkter, som i alt indebærer, at der skal bruges én milliard kroner på at bekæmpe terrorisme. Det rapporterer TV 2 News.

Et af punkterne i planen er 150 millioner kroner til it og analyser i politiet og Politiets Efterretningstjeneste PET.

Også Forsvarets Efterretningstjeneste får tilført en betragtelig sum, nemlig 415 millioner kroner ifølge TV 2 News' oplysninger.

Terrorpakken vil også indeholde yderligere lovhjemmel til overvågning, og ifølge TV 2's politiske analytiker ser pakken ud til at være blevet til på baggrund af en ønskeseddel fra PET, Forsvarets Efterretningstjeneste og politiet.

Det rejser spørgsmålet om, hvorvidt den i øjeblikket indstillede sessionslogning af danskernes internettrafik er på vej tilbage, da det tidligere har været ét af politiets ønsker.

Læs også: Mette Frederiksen: Vi vil høre relevante parter om sessionslogning

Læs også: Her er hvad vi ved om genoplivning af sessionslogning i Danmark

Læs også: Sådan ser politiets ønskeseddel ud til genoplivning af omstridt sessionslogning

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (27)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mogens Ritsholm

Ifølge TV 2 News afsættes 450 mio. kr. til FEs indhentning og analyse af terrortrusler.

Men både sagen fra Frankrig og udåden i Danmark havde tilsyneladende ikke en intensiv international forankring, eller i den danske sag slet ingen international forbindelse.

Så det har netop ikke noget med FEs virkeområde at gøre. FE står jo for efterforskning af trusler uden for dansk område, mens det er PET og politi, der skal efterforske trusler i Danmark.

Sagen er nok den enkle, at regeringen har bedt tjenesterne om en ønskeliste. Og FE var dem, der havde mest liggende klart i ønskeskuffen.

Det lyder helt vildt, og det er nok et ønske om en egentlig dansk NSA-lignende virksomhed, så man er mindre afhængig af andre landes tjenester.

Men tiden er løbet fra værdien af denne form for signalindsamling. For alle ved, at det foregår.

Og det har ikke noget med de aktuelle terrorsager i Frankrig og Danmark at gøre

 • 25
 • 0
#2 Christian Nobel

En ung afsporet knægt, kriminel med tilknytning til bandemiljøet, og med salafistiske tilbøjeligheder går amok, med to dræbte til følge.

Straks starter spøg&skæmt tinget en grotesk overbudspolitik, hvor spasministeren byder op med en hel milliard.

Det er fuldstændig ude af proportion, og hvad værre er, det virker nærmest som om politikerne vil have lørdagens begivenheder til at være terror for en hver pris, uagtet der døde flere i trafikken samme weekend, og at det jo dybest set svarer til hverdagen på en amerikansk skole.

Og hvad med direkte trafikmord: http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE7463154/Cyklist-dr...

Kommer der ikke snart noget klarsyn, som får det her ind i rette sammenhæng, i stedet for man på denne måde lader andre (og rigtige) terrorister hente gevinsten - for så har vi tabt.

Selvfølgelig skal Danmark til at vågne af Tornerosesøvnen, og gøre op med mange års fejlslagen strudsepolitik og politisk korrekthed, så der bliver stillet krav og opsat helt klare regler for hvordan man skal opføre sig i et sekulært samfund - det har bare ikke så meget med weekendens hændelse at gøre, men skal ske under alle omstændigheder.

Opgøret med den misforståede politiske korrekthed, skal også være et opgør med den radikale holdning til at en skovl må i hvert fald ikke kaldes en skovl, men et redskab til at fjerne jord med: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Fyn/2015/02/19/083924.htm jeg vil gå så langt som ikke at bruge ordet terrorist, da det er en italesættelse (argh) fordi man gerne vil have det, men ikke at tale om hvem det er der har begået to mord er helt ude i hampen.

 • 20
 • 0
#3 Mogens Ritsholm

Det nye i trusselsbilledet er, at den nu relaterer sig en forholdsvis lille gruppe, som er identificeret.

Og problemet er formentlig, at man hos PET og politi ikke er i stand til at aflytte og indsamle teleoplysninger i særligt stort omfang.

Man kan sagtens få en dommerkendelse og teleselskaberne kan levere. Men efterforskerne kan ikke bruge det for mere end nogle få, da de sidder med papir og blyant og harddisken løber hurtigt fuld ved internetaflytninger.

Jeg kan stadig ikke forstå, at den danske gerningsmand ikke blev fulgt med de midler, der er til rådighed. Det kunne måske have afsløret, at han var en konkret risiko.

I stedet for at tackle det problem, som har eksisteret i årevis, giver man nu FE 450 mill. til at aflytte internationale forbindelser og lede efter spor. Spor der ikke er der, fordi alle ved, at man skal undgå kommunikation, der er omfattet af denne overvågning.

 • 16
 • 0
#4 Deleted User

Jeg kan godt fornemme at debatten allerede kører med høj fart ned ad Nej Alle i forstadskvarteret. Hvis de 150 + 55 mio. Kr. er en bevilling både til investeringer og lønsum (hvilket med tommelfingren anslås til 60%), så har regeringen lige øget antallet af offentligt ansatte med rundt regnet 120.

 • 0
 • 0
#6 Kenneth Schack Banner

Jeg synes det er yderst interessant at politikkerne lige har fundet 1 mia kr.. normalt hører vi hvor svært det er at finde millioner, men når det er 1 mia så er de der bare.. Hvor bliver der så lavet besparelser? Er det mødrene, skolerne, handicappede eller de ældre der skal betale dette? (Jeg tvivler på at indvandre får ringere vilkår, da vores stats minister er så glad for dem!

 • 7
 • 3
#7 Christian Nobel

Jeg synes det er yderst interessant at politikkerne lige har fundet 1 mia kr.. normalt hører vi hvor svært det er at finde millioner, men når det er 1 mia så er de der bare.

Ja, og idiotiet er ved gå fuldstændig amok: http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7463791/Partiledere-Fin-antiterrorp...

Eksempelvis Pia Olsen Dyhr: "Det, regeringen lægger frem, er en reaktion på Paris. Ikke det, der skete i weekenden. Jeg synes ikke, at det er nok,"

Jamen, jamen, jamen, man skulle tro at halvdelen af landets befolkning var blevet udraderet af salafister i weekenden.

Hvis ikke det var så dybt tragisk, så er det jo nærmest komisk som hønsene farer forvirret rundt.

 • 19
 • 0
#8 Erik Jensen

Nu er de jo også gået fuldstændig i selvsving inde i Kjøbenhavn de sidste par dage. Måske skulle de tage en tur ud på landet og trække vejret og slappe lidt af. Så sent som Tirsdag og Onsdag, hørte jeg radioværter fortælle hvor svært det var for dem at skulle gennemføre deres program set i lyset af hvad der var sket.

Tag jer nu sammen, vi andre har været på arbejde hele ugen, det gik fint.

Jeg tror de er gået fuldstændig i selvsving derinde

 • 20
 • 0
#11 Albert Jensen

Det er over 10 år siden PET i sine trusselsrapporter konkluderede, at trusselsbilledet mod Danmark var forværret pga. den danske deltagelse i krigene i Iraq og Afghanistan. Det behøvede man ikke mange millioner for at erkende. Den danske krigsdeltagelse i Iraq, Afghanistan og Libyen har kostet et ukendt antal tusinde civile livet - fra enkeltpersoner til hele bryllupsselskaber i Afghanistan. Opskriften på at hindre gentagelse af weekendens begivenheder er ganske enkel: * undskyld drabene på de flere tusinde civile iden arabiske verden og Afghanistan * undskyld udleveringen af krigsfanger til tortur * stop hetzen mod indvandrere og specielt muslimer i Danmark (at svine etniske og religiøse mindretal til har INTET med ytringsfrihed at gøre) * giv de unge en uddannelse, en praktikplads og et arbejde. Det er langt billigere end flere hundrede millioner til efterretningstjeneste og politi, der alligevel hverken vil kunne afskrække eller hindre fremtidige attentater.

 • 7
 • 3
#12 Ditlev Petersen

hvad socialarbejdere måske kunne have fået ud af en milliard (eller mindre). Vi kunne have haft hundredevis af nye, gode kolleger med invandrerbaggrund i stedet for. For eksempel. De siger jo, at den unge fyr var ganske godt begavet. I stedet får vi overvågning og PET-folk, der drukner i mængden af "informationer", de indsamler.

Det lovede register over flypassagerer skal kunne identificere "den typiske terrorist". Derved skriver man opskriften på, hvordan man får en terrorist med på et fly - ved ikke at være typisk.

 • 10
 • 0
#13 Christian Nobel

Opskriften på at hindre gentagelse af weekendens begivenheder er ganske enkel:

Du kan jo slet, slet ikke stille det så primitivt op - det her er ikke noget nyt fænomen, men en gren af konflikt der er over tusinde år gammel.

Og selv om det er politisk ukorrekt at sige det, så centrerer konflikten sig primært til de arabiske muslimer.

Vi skal også huske på, at arabere har sloges internt i guderne må vide hvor lang tid, og meget er baseret på en stammeadfærd, og en fortolkning af Koranen, hvor mange af fortolkningerne ikke er andet end - fortolkninger.

Vi ser jo stadig i Syrien hvorledes fraktioner af den arabiske verden slår sig selv ihjel, men ingen skrupler har med at give Israel og resten af verden skylden for interne konflikter.

Beklageligvis betragter salafister disse middelalderbetragtninger som lov, og benytter enhver chance de har til at prøve at hjernevaske såvel troende, som ikke troende muslimer.

 • undskyld drabene på de flere tusinde civile iden arabiske verden og Afghanistan

En undskyldning vil intet ændre - intet. At Danmark så intet har at gøre i Afghanistan og Irak er en helt anden sag.

 • undskyld udleveringen af krigsfanger til tortur

Igen, en undskyldning vil intet ændre - og det groteske er at den tortur (som man ikke kender omfanget af) der tit og ofte tales om er mellem muslimer internt.

 • stop hetzen mod indvandrere og specielt muslimer i Danmark (at svine etniske og religiøse mindretal til har INTET med ytringsfrihed at gøre)

Det skal være fuldstændig legitimt at kritisere religioner der sætter religionen over det sekulære liv - religion er en privat sag, men hvis man prøver at lade religionen sætte dagsordnen ude i den sekulære sfære, så overskrider man imo en uacceptabel grænse. Jeg accepter fuldt ud folks ret til at have en religion, men jeg accepter ikke nødvendigvis dens indhold.

Hvis vi skal videre, så er det nødvendigt at (især de arabiske) muslimer accepterer det sekulære samfund vi lever i, i stedet for at lade middelalderlove være i højsædet.

I det spil hviler der et meget stort ansvar på imamerne, som er nødt til at træde i karakter, herunder også at lave en revision af Islam, så det passer til dette århundrede - som også fremført af Naser Khader og Achmed Akkari.

 • giv de unge en uddannelse, en praktikplads og et arbejde.

Det jo en billig påstand at slynge ud.

Dels er det ikke et spørgsmål om at "give", der skal også ydes noget - herudover siger du implicit ved at tale om praktikplads at indvandrere "kun" kan bruges som håndværkere, hvilket er noget sludder.

Endelig, "giv" et arbejde - ja det er det sikkert også mange andre der gerne ville "have", uagtet etnicitet.

 • 6
 • 3
#15 Mogens Ritsholm

Det han i virkeligheden siger er, at indsamlingen af Metadata (som NSA, FRA mv.) ikke længere skal respektere, at aflytningen af danskere kræver retskendelse.

Han siger så ikke, at udvidelsen også gælder danskere i Danmark. Men det kan man næppe i praksis udskille.

Dermed går Danmark et skridt videre end USA, England og Sverige, hvor man hidtil har fastholdt, at aflytningen på internationale forbindelser ikke må omfatte landets egne borgere.

Det er et digebrud, som i virkeligheden underminerer det hidtil faste princip, hvorefter indgreb i meddelelseshemmeligheden kun må ske efter retskendelse.

Måske glider det glat gennem Folketinget i den nuværende stemning, fordi tinget egentlig ikke forstår rækkevidden.

 • 6
 • 0
#16 Mogens Ritsholm

Hun foreslår bl. a. lovgivning til en registrering af salg såkaldte anonyme taletidskort.

Det kræver ikke lovændringer, og det blev besluttet af Folketinget allerede i foråret 2006 - altså for 9 år siden.

Men det er aldrig blevet til noget, fordi Justitsministeriet endnu ikke har fremlagt et konkret forslag, men i stedet er gået efter alle mulige andre "lygtemænd".

I f.eks. Norge har de haft det siden 2005.

 • 5
 • 0
#18 Martin Jünckow

Så på den ene side har vi en regering som fordi de er bange pludselig kan finde 1 mia kr, men som ellers ikke kan finde midler til at fastholde det nuværende statsbudget.

På den anden side har vi oppositionen som gerne vil fastholde statsbudgettet - ja endda sænke det hvis det kunne lade sig gøre - og de har nu travlt med melde ud at de synes regeringens forslag er godt, men ikke går helt langt nok?? Så med andre ord, lad os da sætte endnu flere penge af!

Er de blevet tossede allesammen? Kan vi få pengene tilbage, tak?

 • 8
 • 0
#19 Jesper Lund

Hun foreslår bl. a. lovgivning til en registrering af salg såkaldte anonyme taletidskort.

Det kræver ikke lovændringer, og det blev besluttet af Folketinget allerede i foråret 2006 - altså for 9 år siden.

Men det er aldrig blevet til noget, fordi Justitsministeriet endnu ikke har fremlagt et konkret forslag, men i stedet er gået efter alle mulige andre "lygtemænd".

Måske har Justitsministeriet ikke fremlagt forslaget, fordi det ud fra en samlet vurdering ikke giver mening?

Udgifterne og besværet for borgerne ved at registrere den lille million danske taletidskort der er i omløb vil være meget store. Hvis kiokser skal til at kræve billed ID af turister eller gæstestuderende for at udlevere et taletidskort, får vi en ny kilde til identitstyveri.

Og er de mange løst ansatte i kiosker i stand til at skelne mellem et ægte og forfalsket ID? PET forestiller sig vist (i rapporten om logning på WiFi hotspots) at de alle sammen skal på kursus. Yeah right..

Og med udviklingen mod "roam like at home" i EU giver forslaget endnu mindre mening i 2015 end det gjorde i 2006. Medmindre hele EU kan blive enige om en registrering af taletidskort.

Og så er der WiFi..

 • 6
 • 0
#21 Christian Nobel

Var hun overhovedet klar over forhistorien?

Hun har vel rådført sig med Trunte.

Man bliver så træt, så træt af at være vidne til politikere der går totalt i selvsving, og på skammeligste vis er ved at terrorisere et helt land ned i helvede.

For dybest det, så virker det mere og mere som om at den alvorligste terrortrussel vi er vidende til her i landet udøves af de 179 medlemmer på Christiansborg, og deres kumpaner i Justits- og Finansministeriet.

 • 7
 • 0
#23 Ulrik Suhr

Jeg er ikke sikker på man som selvstændigt individ. Der også besidder evnen til selv at kommunikere og indtage føde. Seriøst og rationelt tror det vil stoppe et enkelt forskruet individ med de 150-500 mil.

De må være på særdeles ubehagelige stoffer for intet rationelt selvstændigt tænkende individ vil kunne sige sådan noget!

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere