Ny teknologi fra KMD-ejer genkender maskeklædte personer med 99,9 procent sikkerhed

Teknologien er udviklet af det japanske firma NEC og er ved at blive afprøvet i Tokyo. Illustration: Mihailo K | Bigstock
Ny japansk teknologi kan identificere personer med ansigtsmasker på under ét sekund med 99,9 procent sikkerhed ifølge NEC, virksomheden bag ansigtsgenkendelsessystemet.

Den japanske virksomhed NEC, der ejer danske KMD, har udviklet et system, der kan genkende folks ansigter, selvom man har maske på.

Det skriver BBC.

Systemet fokuserer på dele af ansigtet, for eksempel øjne, som ikke er tildækket og kan på under ét sekund identificere personer med 99,9 procent sikkerhed, ifølge firmaet.

NEC er i gang med at afprøve teknologien til automatiske betalinger i en forretning hos virksomhedens hovedkvarter i Tokyo.

Shinya Takashima, assisterende manager i firmaets afdeling for digitale platforme, har udtalt, at teknologien blev udviklet, fordi »efterspørgslen voksede på grund af situationen med coronavirus.«

Før covid-19-pandemien mislykkedes det ansigtsgenkendelsesalgoritmer at identificere 20-50 procent af personer med masker på billeder, ifølge en rapport fra the National Institute of Standards and Technology.

Selvom det nye system er ved at blive afprøvet, så har NEC allerede flere kunder på området for ansigtsgenkendelse - blandt andet Londons politi, Lufthansa og Swiss International Airlines.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Ditlev Petersen

Jeg forudser, at danske politikere udvider maske- og burkaforbudet til også at gælde hatte og solbriller. I forvejen mener nogle politikere, at "vi" har et krav på at kunne se folk i øjnene. Bortset fra et pas, så tror jeg ikke, det krav er skrevet ned. Men det vil det blive.

  • 1
  • 1
#7 Børge Svingalius

at KMD ikke er på danske hænder. Spændende...

Bemærk at for at noget skal gunne GENkendes skal det først være kendt, så life pro-tip: bevæg dig aldrig ud i offentligheden.

P.s. Jeg så nogle hong-kongere der væltede lygtepæle med ansigtsgenkendelses-kameraer - hvor lang tid mon det egentlig ville tage at pille 1.5 mio kameraer ned... Vent vi løfter i flok! Hvis alle hjælper til kan det sikkert klares på en 'arbejdslørdag'.

  • 2
  • 0
#8 Louise Klint

at KMD ikke er på danske hænder. Spændende...

Ja. Nu kiggede jeg lige i mit linkarkiv og fandt nedenstående, der er lidt interessant. De blev købt i 2018.

27.12.18: https://politiken.dk/oekonomi/dkoekonomi/art6937444/Jeg-f%C3%A5r-bonus-f...

Artiklen er låst, men topdirektøren, herhjemme, sagde i den forbindelse bl.a.:

»Vores kunder kommer på længere sigt til at mærke, at vi bliver en del af en teknologikæmpe, der kan tilbyde nye ting. De har spændende ting inden for kunstig intelligens og biometrik, som er ansigts- og fingergenkendelse«, siger Eva Berneke og uddyber:

»Selv om vi synes, at vi er en stor virksomhed i en dansk sammenhæng, så har vi ikke de samme muskler som NEC. Vi kommer ind på de helt stores legeplads«.

»Vi skal fortsætte udviklingen med at få flere private kunder, mens NEC har den modsatte udfordring. De vil faktisk gerne have flere offentlige kunder og have løsninger til dem. Det er derfor, de køber os«

Ifølge artiklen var op imod 70 % af KMD’s kunder, på daværende tidspunkt, at finde i det offentlige.

Deres hjemmeside er ikke så behjælpelig med organisation(sdiagram), så jeg søgte på CVR-registret.

Fra KMD A/S skal du 5 faneblade længere hen, i ejerforhold, før du når til NEC: (Alle samme adresse, Lautrupparken 40, Ballerup)

KMD A/S >> https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id=26911745&...

KMD Holdco 4 A/S >> AI KEYEMDE 3 ApS >> AI KEYEMDE 2 ApS >> KMD Holding ApS >> Soliel ApS:

https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id=400790228...

Der har 2 ejere (se ”Ejerforhold”):

Fund Corporation for the Overseas Development of Japan's ICT and Postal Services

NEC Corporation

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere