Ny teknologi giver hurtigere internet ved at vælge den tætteste server

Global Internet Speedup udnytter geografiske oplysninger i IP-adressen til at vælge den tætteste - og dermed hurtigste - server. OpenDNS og Google er blandt initiativtagerne.

OpenDNS, Google, Verisign og en række andre virksomheder, er gået sammen om at udvikle ny teknologi, der skal øge hastigheden på leveringen af data i hele verden. Teknologien efterligner DNS, skriver amerikanske Cnet

Teknologien kaldes for edns-client-subnet, med den mere mundrette betegnelse ”Global Internet Speedup”. Den bruger geografisk information associeret med IP-adresser til at hjælpe computere med at hente data fra den server, der er tættest på, og dermed oftest er den hurtigste.

»Alle, der bruger OpenDNS eller Google Public DNS vil kunne mærke effekten af denne teknologi med det samme,« siger David Ulevitch, direktør for OpenDNS, til Cnet.

De første tre fjerdedele af IP-adressen bruges til at spore computeren geografisk. Ved kun at bruge de første tre fjerdedele af IP-adressen får man nemlig en lokation, der ikke er helt præcis, men nøjagtig nok til at kunne vælge, hvilken server, der er mest fordelagtig at bruge.

Du kan læse mere om den nye teknologi på Cnet eller på A Faster Internet.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere