Ny strategi: Intel laver Core i-processorer til tablet-brug

Hvor det før kun var Atom-processorer, kendt fra netbooks, som Intel ville bruge i tablets, kommer der nu også Core i-processorer i Ivy Bridge-serien til de kommende Windows 8-tablets.

Intel har ikke haft meget held med at få en bid af markedet for processorer til tablets, men nu satser chipgiganten kraftigt på at komme med i næste bølge af Windows-tablets.

Og hvor man før kunne se frem til en halvsløv Atom-processsor i en Windows 8-tablet, har Intel nu meldt ud, at der også kommer kraftigere Core i-processorer til tablet-markedet. Det skriver Infoworld.com.

Mens den kommende serie af nye Core i-processorer baseret på Ivy Bridge-teknologi primært er målrettet ultrabooks, altså tynde, men kraftfulde bærbare computere, vil der også være processorer i serien til tablets, afslørede Intel på firmaets Developer Forum, som bliver holdt i Kina i disse dage.

Disse processorer bliver med op til fire kerner, ligesom for eksempel ARM-konkurrenten Tegra 3 har det.

Læs også: Nye tider: Intel omstiller sig til tablet- og telefon-processorer

I dag sidder der ARM-processorer i næsten alle tablets, inklusive alle iPads og de Android-baserede konkurrenter. ARM-designet er nemlig mere strømbesparende og bliver også brugt i nærmest alle smartphones.

Af samme grund har Microsoft valgt også at tilbyde en ARM-version af det kommende Windows 8, som er blevet designet til brug med touch-skærme.

Det vil dog, bortset fra udvalgte Microsoft-applikationer, kun være de såkaldte Metro-applikationer, som vil køre på Windows 8 i ARM-udgaven, så vil man have hele pakken med, skal man have en Intel-processor inden i.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bjarne Dollerup

Kære Jesper,

Der er altså også tale om en NY Atom CPU: 64-bit med 2 kerne med hver 2 Hyper-treads baseret på Intels nye 22nm design. Den er sikkert ikke ligeså kraftig som de nye Ivy Bridge baserede i3, i5 og i7, men der er heller ikke tale om den "gamle" netbook atom CPU! Så halvsløv bliver den næppe.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere